Hearthstone tekee nyt enemmän rahaa mobiilina kuin PC:llä

22.07.2015 13:00 | Juho Anttila

Blizzardin Hearthsone: Heroes of Warcraft on ollut melkoinen ilmaispelihitti. Erinomainen keräilykorttipeli julkaistiin ensin PC:lle, sitten iPadille ja lopulta myös Android-tableteille ja älypuhelimille. Varsinkin viimeisin liike on kannattanut, sillä Hearthstone tekee nyt enemmän rahaa mobiililaitteilla kuin PC:llä.

Ehkä jopa hieman hämmentävästi pelin mobiilituotot pysyivät suhteellisen maltillisina, kun peli oli saatavilla iPadille. Android-tablettiversion julkaisu väräytti mobiilituottoviisaria jonkin verran, mutta tämäkin pompsahdus jäi lyhytaikaiseksi. Puhelinversioiden julkaisu on kuitenkin nostanut pelin kuukausittaiset mobiilituotot kahdesta miljoonasta dollarista yli kymmeneen miljoonaan dollariin.

Samanaikaisesti pelin PC-version tuotot ovat kuitenkin tipahtaneet lähes yhtä paljon. Tiputusta on tullut noin 9 miljoonaa dollaria 15 miljoonan dollarin kuukausituotoista 6 miljoonan dollarin kuukausittaiseen pottiin. Näyttää siis siltä, että puhelinversionkaan julkaisu ei ole tuonut pelin pariin ihan kamalan paljon uusia maksavia asiakkaita, mutta sen sijaan iso osa PC-pelaajista on siirtynyt naputtelemaan päivittäisen Hearthstone-annoksensa älypuhelimen avustuksella.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Hearthstone saa vaihtoehtoisia hahmoja… ja ne tuntuvat huonoilta diileiltä

Hearthstonea voi vihdoin pelata myös kännyköillä!

Blizzard julkisti uuden Hearthstone-lisärin

Muropaketin uusimmat