UUSIMMAT

Heavy Rain kiersi kädestä käteen, kehittäjä käärmeissään

13.09.2011 15:05 | Jukka O. Kauppinen

Heavy Rain -seikkailupeli oli yksi vuoden 2009 upeimmista julkaisuista ja ehdottomasti yksi koko seikkailupeligenren historian merkittävimmistä teoksista. Teos nousi syystäkin vuoden 2009 parhaat pelit -äänestyksen PS3-kategorian kolmannelle sijalle. Pelin kehittäneelle Quantic Dream -studiolle jäi kuitenkin toivottua vähemmän käteen.

Virallisten numeroiden mukaan peli on myynyt jo noin 1,8 miljoonaa kappaletta. Mutta pelistudion Guillaume de Fondaumieren mukaan pelaajia on vielä noin miljoona enemmän. Käytettynä ostetun pelin pelaajia.

”Minun mikroskooppisella tasollani se tarkoittaa sitä, että miljoona ihmistä pelaa peliäni enkä minä tienaa siitä sentin senttiä.”

”Laskennallisesti se tarkoittaa viidestä kymmeneen miljoonan euron tulojen menetyksiä.”

Ja mitä siitä seuraa?

”Jos pelikehittäjät eivät tienaa elantoaan pelien tekemisellä, kun noin suuri osa peleistä myydäänkin käytettyinä, he saattavat lopettaa koko homman. Tai sitten siirtyvät tekemään vain digitaalisesti levitettäviä pelejä. Sekään ei tee hyvää pelialalle pitkällä tähtäimellä.”

”Pelit ovat kuitenkin liian kalliita. Meidän pitäisi löytää tapa, jolla niin julkaisijan, pelikehittäjien että kuluttajien odotukset kohtaisivat samalla tasolla.”

Lähde: MCV, Heavy Rain dev lost €10m to pre-owned sales

Lisää aiheesta

Heavy Rain -seikkailulta ei odotettu paljoa – mutta suosio yllätti

Heavy Rain – raskasta sadetta Pariisissa

eDome vieraili viime viikolla Ranskanmaalla tsekkaamassa, millaiset ensi-iltapirskeet Sony oikein järjestikään kevään lempilapselleen. Elokuvaohjaajia, luksushotelleja, shampanjaa, tissejä ja ehkä vähän sitä peliäkin.

Heavy Rain (PS3)

Sanotaan David Cagesta mitä muuta tahansa, miehellä riittää pokkaa pienen kylän tarpeisiin. Yhdessä tiiminsä kanssa Cage on tehnyt vähän pelejä ja aina täysin normaalin pelaamisen rajojen ulkopuolella. Tarinankerronnan kehittäminen ja rohkean kokeelliset ratkaisut ovat aina olleet miehen tavaramerkkejä, eikä Heavy Rain tee poikkeusta paitsi yhdessä asiassa: tällä kertaa miehen kokeilut osuvat napakymppiin.

Lue myös

Deus Ex: Icarus Effect laajentaa Human Revolutionin tarinaa

Domen arvosteluviikko 36/2011: Garbage Truck Simulator, Resistance 3, Warhammer 40K Space Marine, Zombie Driver, Diablo 3

Kiinapiraatit iskivät Iron Sky -elokuvaan

Voita matka Jordaniaan – ihan oikeasti!