Uusimmat

Hellgate ja Mythos – taas mukana kuvioissa

05.08.2008 11:30 Jouni Mäki-Panula

Hellgate: Londonin ja Mythoksen tarujen uskottiin jo tulleen päätökseensä, kun Flagship Studios ajautui talousvaikeuksiin heinäkuun alussa. Nyt molempien pelien kehitystyö on onnistuttu polkaisemaan uudelleen käyntiin.

Sekä Hellgaten että Mythoksen kehitysvastuu on kuitenkin siirtynyt uusiin käsiin. Peleistä vastaa nyt korealainen T3 Entertainment, joka perustaa pelejä varten San Franciscoon uuden studion. Hanke on ehtinyt jo niin pitkälle, että T3 Entertainment rekrytoi henkilökuntaa alan sivustoilla.

Mythoksen betatesti ehdittiin jo keskeyttää viime kuussa, mutta Hellgate on pidetty tavalla tai toisella pelikelpoisessa kunnossa Flagshipin romahduksen jälkeenkin.

Diablo-tyylisten pelien ystäville uutinen on hyvä, sillä Mythos on nauttinut netissä melkoisesta kulttimaineesta. Ei turhaan, sillä

Pikkuinen Mythos on kuin toisesta puusta veistetty. Se on riemukas, värikäs, addiktiivinen ja ilmainen. Joko kiinnostaa?

Mikäs siinä on pelaillessa, sillä beta-vaiheeseen ehtinyt Mythos on jo nyt ratkiriemukas peli. Kehitystiimi on tarkoituksella pitänyt pelin yksinkertaisena ja mittakaavan pienenä. Tällä lähestymistavalla on pidetty kulut alhaalla, mutta myös huolehdittu siitä, että jokainen osa-alue saa kaipaamansa huomion ja rakastavan viimeistelyn.

Tässä on myös onnistuttu, sillä Mythos on jo nyt mainio peli. Loputtoman synkistelyn ja angstisten valituksen sijaan peli on ammentanut inspiraatiota FATEn ohella World of Warcraftista. Grafiikka on sarjakuvamaista ja ympäristöistä löytyy sen verran vaihtelua, ettei heti pääse kyllästymään. Toki pelissä on niitä pakollisia synkkiä luolia ja katakombeja, mutta myös aurinkoisia metsiä ja muita värikkäämpiä ympäristöjä.

Lisätietoja: Hellgate and Mythos back in development.

Lisää aiheesta

eDomen arvosteluviikko: Condemned 2, Disney Friends, Mythos, Naruto, NBA 2K8, No More Heroes, Assassin’s Creed

Flagship ei sittenkään mennyt konkurssiin… vai menikö?

Hellgate London elää sittenkin!

Hellgate: London (PC)

Mythos-ennakko (PC)

Lue myös

Aloita viikkosi World of Warcraft: Lich Kingin parissa

Fallout 3 – klassikkoseikkailun uusi tuleminen (osa 1)

 

Muropaketin uusimmat