Uusimmat

Helpotuksen huokaus: Greg Zeschuk ei jättänytkään BioWarea

11.08.2012 17:00 Juho Anttila

Greg Zeschuk

Eilen internetissä liikkui perin huolestuttavia huhuja, joista myös oma pelkoa ja kauhua herättävä huhupartiomme ehti uutisoida. Maailman ehkä parhaita yksin pelattavia tietokoneroolipelejä tekevän BioWaren perustajajäsen, tohtori Greg Zeschuk näytti saaneen monoa omasta firmastaan.

Myllytyshän lähti käyntiin, kun Zeschuk jätti paikkansa Star Wars: The Old Republic -morppia kehittäneen BioWare Austinin johdossa. Kun BioWaren toinen perustajajäsen Ray Muzykakin on pitänyt viime aikoina matalaa profiilia, oli soppa valmis. Jotkut pelkäsivät jopa koko BioWaren tarun olevan päättymässä, etenkin, kun The Old Republic ei ole menestynyt odotetulla tavalla.

Greg Zeschuk ei kuitenkaan ole kadonnut tyystin maan alle, vaan huhumyrsky tavoitti myös hänet. Mies kommentoikin uutisia ja spekulaatioita Gamasutralle lähettämässään sähköpostissa. Huolestumiseen ei ole syytä, sillä nyt tapahtunut peliliike on osa alkuperäistä suunnitelmaa.

Austinin keikan oli alun perinkin tarkoitus olla vain väliaikainen, asuuhan Zeschukin perhe yhä Edmontonissa. Greg Zeschuk jatkaa BioWaren palveluksessa, mutta sellaisessa asemassa, jossa hän voi vaikuttaa kaikkiin peleihin pelkän The Old Republicin kehittämisen sijaan.

Zeschukin seuraajana Austinissa toimiva Matthew Bromberg on Zeschukin ja Ray Muzykan henkilökohtainen valinta uudeksi soihdunkantajaksi. Itse asiassa Bromberg on vetänyt BioWare Austinia jo jonkin aikaa. Greg Zeschukin sanamuodoista voi päätellä, että myös Ray Muzyka on yhä firman palveluksessa.

Hyviä uutisia siis kaikille BioWaren erinomaisten pelien ystäville. Perustajajäsenet ovat yhä merkittävässä asemassa yrityksessään, mitä voidaan pitää jonkinlaisena laadun takeena. Seuraavaksi toivommekin kuulevamme uutisia vaikkapa ainakin tässä perheessä kovasti odotetusta Dragon Age 3:sta.

Lähde: Gamasutran uutinen aiheesta

Lisää aiheesta

Huhupartio: Biowaren perustaja heitettiin pihalle firmastaan

Ja niinhän siinä kävi: The Old Republic muuttuu F2P-peliksi

The Old Republic: tuottaja sai kenkää, pelaajat uuden HK-51-trailerin

Lue myös

Forza Motorsport 4: July Car Pack DLC (Xbox 360)

Far Cry 3 – ohjaaja kertoo hulluudesta ja kauneudesta

Propilkki on vedenjakajalla – ”jotain suurta pitäisi tehdä”

Blizzard varoittaa: Battle.net haxattiin