Uusimmat

Hideo Kojima paljasti: tästä syystä pelilegendalle naurettiin Metal Gear Solidin ilmestyessä 24 vuotta sitten

15.02.2022 17:20 Muropaketin toimitus

Alkuperäisen Metal Gear Solidin sanoma herätti huvitusta pelimediassa vuonna 1998, muistelee pääkehittäjä.

Metal Gear Solid -pelisarja on ollut talviteloilla jo useamman vuoden ajan, mutta alkuperäiset pelit ovat yhä vahvassa klassikkoasemassa. Itse pelisarjan luoja Hideo Kojima muistelikin viikonloppuna Twitterissä ensimmäistä Metal Gear Solidia, jonka ilmestymisestä tulee syksyllä kuluneeksi jo 24 vuotta.

Kojima kertoi kahdessa twiitissään, kuinka pelimediassa suhtauduttiin hänen pelinsä sanomaan.

”Kun mainitsin ydinaseiden ja sodan vastustamisen haastatteluissa, media nauroi minulle. Minua pilkkasivat niin vertaiset kuin yhtiökin”, Kojima muisteli.

Kojiman mukaan viihdeteollisuus kritisoi häntä väittämällä, ettei väkivaltaa ja aseita sisältävä peli voinut vastustaa sotaa ja ydinaseita. Kuten pelaajat saattavat muistaa, alkuperäinen MGS päättyi myös painokkaaseen viestiin siitä, kuinka paljon maailmassa on ydinkärkiä olemassa. Kojima päättääkin twiittinsä suremalla sitä, että ydinaseet ovat vieläkin olemassa.

Kojiman twiitit näet alta.

Myös Death Strandingista tunnettu pelilegenda kehittää parhaillaan Kojima Productions -studiollaan seuraavaa peliään, jota ei ole vielä julkistettu. MGS:n oikeudet omistava Konami ei ole pitkään aikaan julkaissut mitään sarjaan liittyvää, mutta peliyhtiön huhutaan kehittävän uusintaversiota Metal Gear Solid 3: Snake Eater -pelistä.