Hillitöntä kallotyttöilyä kamppailupelihaastetta kaipaaville – arvostelussa Skullgirls 2nd Encore

12.09.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela matkasi mättöpelien vähän värikkäämpään maailmaan vauhdikkaiden kallotyttöjen kera. Ja se oli siistiä!

Kallotyttöjen kamppailu saattaa repiä aloittelijan hermot nopeasti riekaleiksi: viholliset iskevät lujaa ja liikkuvat nopeasti. Näyttävät erikoisliikkeet pahimmillaan puolittavat varomattoman ottelijan energiapalkin ja saavat huutamaan mammaa avuksi. Noviisin kannattaakin pudottaa vaikeustasoa pykälän tai parin verran sekä tutustua rauhassa tutoriaalitilaan, jossa erilaiset liikkeet ja kombot opetetaan kädestä pitäen. Tosin näppäimet kuvataan perinteisen Dualshock-painikkeiden sijaan pelin omilla symboleilla, kuten erilaisilla kirjaimilla. Tämä tuo opetteluun omaa lisähaastettaan.

Itse taistelussa pelaajan käytössä on suuntanäppäinten ohella kuusi toimintanappulaa, joista kaksi sijaitsee oikeanpuolisissa liipaisimissa. Niistä kaikille on käyttöä, eikä turhia iskuja oikeastaan edes ole. Näppäinrämpytyksellä ei pärjää, mutta kun jutun jujusta alkaa vähitellen saada kiinni, toiminta televisioruudulla rupeaa muistuttamaan kauniisti koreografioitua väkivaltabalettia.

Lue koko arvostelu: Skullgirls: 2nd Encore (PS4, PSV)

Skullgirls2ndEncore_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)

Guilty Gear Xrd -SIGN- (PS3, PS4)

Mortal Kombat X (iOS)

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)