UUSIMMAT

Hollywood ei tajua pelejä, valittaa Avatarin tuottaja

27.04.2010 14:22 | Jukka O. Kauppinen

Avatar-elokuva on menestynyt järjettömän hyvin niin elokuvateattereissa kuin uunituoreella DVD/Blu-ray-julkaisullaan. Ubisoftin Avatar-peli sen sijaan floppasi huolella. Osasyy tähän voi toki olla se, ettei Hollywoodissa tajuta vieläkään pelimaailman tarpeita.

Avatar The Gamen tuottaja Jon Landaun mukaan ratkaisu Hollywood-lisenssipelien ongelmaan on tehdä yhteistyötä eteenpäin katsovien elokuvatuottajien kanssa. Kun sellaisia vain ensin onnistuu löytämään.

Siinä sivussa on kuitenkin yritettävä pärjätä elokuvastudioiden kanssa. Studioiden käsitys pelinteosta ja pelimarkkinoinnin tarpeista voi olla niin hämärä, että peli saattaa jopa kärsiä.

Tosin ainakin Avatar The Gamen suhteen paraskaan markkinointi ei olisi tainnut auttaa, sillä pelissä ei vain ollut oikeastaan mitään kiinnostavaa. Edes kolmiulotteisena.

Landau tosin uskoo kolmiulotteisten pelien tulevaisuuteen. Ehdottomasti.

”Tulevaisuudessa kaikki vaativat kolmiulotteisuutta joka ikiseltä peliltä.”

Uskallan epäillä. Tuskinpa minun heksastrategiani näyttäisivät kolmiulotteisina yhtään sen selkeämmiltä.

Lähde: Hollywood Doesn’t Get Games, Avatar Producer Says

Lisää aiheesta

James Cameron’s Avatar: The Game (PC, PS3, Xbox 360)

Menestyselokuva Titanicin ohjanneen James Cameronin pian ensi-iltansa saava seikkailufantasia Avatar kääntyi Ubisoftin toimesta myös peliksi. Se lupaa vapaasti tutkittavan Pandora-planeetan ja useita harvemmin toimintapeleissä nähtyjä ominaisuuksia. Pinnan alta paljastuu kuitenkin sekava kokonaisuus, jonka vahvuudet löytyvät kolmannesta ulottuvuudesta.

Missä viipyy 3D-pelien Avatar?

James Cameron kertoo Avatarista

Lue myös

Arvostelu: Splinter Cell: Conviction (PC, Xbox 360)

Mitä ihmettä? Tämä ei siis ollutkaan vitsi vaan ihan oikea peli?

Red Dead Redemption: seksiä, nakuilua ja rumia sanoja

Xbox 360:aa myyty 40 miljoonaa