Uusimmat

Homefront siirtyi ensi vuoteen

13.03.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Homefront-pelisarjan kohtalo on ollut vähän kivinen. Ensimmäinen peli oli todella lupaava, mutta ei lopulta lunastanut odotuksia. Peli ei myöskään myynyt toivotusti, joten ensin kehittäjä joutui potkimaan väkeään pihalle, sitten THQ sulki koko studion. Kohta THQ kompastui konkurssiinsa, myi pelisarjan oikeudet Crytekille, joka päätyi talousvaikeuksiin ja myi pelisarjan edelleen Deep Silverille. Pesuveden mukana siirtyili myös Homefront 2, tai tarkemmin sanoen Homefront: The Revolution.

THQ:n konkurssipesästä erittäin onnistuneesti kalastellut Deep Silver on kuitenkin vähän tahmannut seuraavan Homefrontin kehityksen kanssa. Homefront: The Revolutionia tekee firman uusi brittiläinen Dambuster Studio, joka koostuu käytännössä Crytekillä samaa peliä vääntäneestä porukasta. Kuulemma ovat hyviä tyyppejä, mutta tarvitsevat silti lisää aikaa pelinsä kasaamiseen.

Homefront Revolutions sijoittuu Philadelphiaan noin 20 vuotta Pohjois-Korean invaasion jälkeen. Rakastettu Johtaja on alistanut Yhdysvallat rautaisen nyrkkinsä alle, ja määritellyt Philadelphian maan uudeksi pääkaupungiksi. Pohjois-Korealle tyypilliseen tyyliin propagandamittarit ovat käännetty kaakkoon, ja mikä tahansa poikkiteloinen ajatus kohtaa nopeasti joko pyssyn perän – tai piipun.

Demo avattiin kohtauksella jossa humalainen kansalainen pui nyrkkiään propagandaa julistavalle valotaululle, tämä sekoilu loppuu hyvin lyhyeen sotilaiden astuessa paikalle. Asia on kenties alleviivattu, mutta ainakaan roolit eivät jää epäselviksi.

Niinpä Pohjois-Korean invaasio Pohjois-Amerikkaan jatkuu vasta joskus ensi vuonna.

Lisää aiheesta

Crytek potki ja myi mutta firmalla ei ole hätää, toimari lupaa 

Homefront 2 myytiin: Crytek syrjään, uusi studio tilalle 

Pohjois-Korea iski Yhdysvaltoihin – mutta kuka rakastaa Rakastettua Johtajaa? 

Huhupartio: Britti-Crytekin toimistolla ulosmarssi – uusi Homefront vaarassa 

Homefront (PC, PS3, Xbox 360) 

Muropaketin uusimmat