UUSIMMAT

Homeopaattinen laivanupotus on homeopatian tavoin riemastuttava vitsi

10.10.2014 11:00 Miikka Lehtonen

Laivanupotus on hauska peli, mutta ehkei niin hauska kuin se voisi olla. Mitä jos siihen sovellettaisiin homeopaattisia periaatteita? Tuloksena pitäisi toki olla hämmästyttävän hauska peli, mutta todellisuudessa syntyy ihan mahdoton paske.

Homeopatiahan on se käsittämätön periaate, jonka mukaan lääkkeestä tulee sitä vahvempi, mitä enemmän sitä laimennetaan. Taustalla on varmasti paljonkin hienoja ja korkealentoisia ideoita, jotka eivät taida perustua mihinkään oikeisiin lääketieteellisiin tai kemiallisiin perusteisiin.

Tätä demonstroidaan osuvasti homeopaattinen laivanupotus -pelillä. Normaalistihan laivanupotusta pelataan 10×10 ruudun kokoisella laudalla. Laivojakin on useita. Homeopaattisessa laivanupotuksessa lautaa on hieman ”laimennettu”: se on nyt 10×100-kokoinen ja lisäksi koostuu miljardista tällaisesta laudasta. Tuloksena on siis peli, jossa veden ja laivan suhde on huomattavasti laimeampi kuin normaalisti, joten pelinkin pitäisi kärjistäen olla paljon alkuperäistä hauskempi. Vai onko?

No. Kokeilkaa itse.

Lähde: Homeopathic Battleship