Hong Kongin kuumassa yössä – arvostelussa Sleeping Dogs

25.08.2012 20:00 Jukka O. Kauppinen

Eric Hartin on kaveri, jolle ei kenkkuilla. Muuten tulee pataan ja pahasti. Etenkin jos erehdyt haastamaan jätkälle Xbox Livessä Street Fighterissa. Mutta miten kävi, kun herra lähetettiin Hong Kongin yöhön?

Puolikuvitteellisen Sun On Yee -triadin sisälle soluttautunut Wei Shen kävelee kahden täysin erilaisen maailman välistä rajaa. Toisella puolella on rikollisorganisaatio, josta pikku hiljaa kehkeytyy perhe. Toisella on taas poliisielämä laitoksessa, joka ei Weihin oikein luota. Wei on kovin epäilyttävä henkilö aidan molemmin puolin, mutta eri syistä.

Vaikka tarina on suhteellisen arvattava, pitää se hyvin matkassaan. Hahmogalleriasta näkee melkeinpä ensisilmäyksellä kuka kuolee, kuka ei ja kuka oikeasti siellä taustalla vetelee vivuista. Se ei loppupeleissä haittaa, sillä hahmojen toilailu on enimmäkseen oikein miellyttävää seurata.

Rikolliselämä organisaatiossa on tuttua Grand Theft Autoista ikään – ensin aloitetaan pohjakerroksesta ja siirrytään hiljalleen kovempiin keikkoihin. Itämaisen sävytteensä hommaan tuo taistelusysteemi. Hong Kongissa kun ei kauheasti pistooleja käytetä, vaan nyrkit heiluvat sitäkin enemmän.

Lue koko arvostelu: Sleeping Dogs (PS3, Xbox 360, PC)

Lisää aiheesta

Sleeping Dogs – triadeja Hong Kongin hiekkalaatikossa

”Älä herätä nukkuvaa karhua.” Se kuvaa päähenkilön matkaa pelissä niin ammatilliselta kuin henkilökohtaiselta näkökannalta, kun hänen täytyy miettiä ja harkita jokaista askeltaan. Ketä pitäisi pelätä ja varoa, kenen häiritseminen saattaa olla vaarallista. Päähenkilömme on itsekin kuin nukkuva karhu, joten mielestämme pelin nimi tavoittaa upeasti hänen roolinsa triadien  salaiseen rikolliseen maailmaan soluttautuvana kyttänä.

Lue myös

Deadlight (Xbox 360)

Iron Brigade (PC, Xbox 360)

Max Payne 3: Local Justice Pack DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Orcs Must Die! 2 (PC)

Wreckateer (Xbox 360)