UUSIMMAT

Housemarque monessa mukana – tulossa uutta, päivittyvää ja yllättävää

17.07.2012 20:30 Jukka O. Kauppinen

Housemarque, Rovio ja Activision paljastivat muutama päivä sitten yllättävästä yhteistyöstään. Housemarque näet tekee toisen kotimaisen pelitalon, Rovion, suositusta Angry Birds -pelisarjasta raskaan sarjan versioinnin, jonka puolestaan julkaisee Activision. Mutta ei siinä suinkaan kaikki mitä Housemarquella on työn alla.

Juho Anttila sai napattua kynsiinsä Housen Ilari Kuittisen ja haastatteli herraa kotvasen. Sen kunniaksi kaivelimme naftaliinista myös alkuvuodesta tehdyn Super Stardust Delta -haastattelun.

Tarjolla on siis oikein tupla-haastattelu, yhden hinnnalla!

Mitä Angry Birds Trilogy tarjoaa niille pelaajille, joille Angry Birds on mobiililaitteilla jo enemmän kuin tuttu?

”No, ainakin upeimman mahdollisen version Angry Birdsistä. Veitsenterävää grafiikkaa, Kinect- ja PlayStation Move -tuen ja yleensäkin todella tuhdin paketin Angry Birds -sisältöä. Tarjolle tulee myös paljon sellaista lisämateriaalia, jota ei välttämättä muuten näe missään.”

Minkälaisia haasteita pelin kääntämisessä konsoleille nähtiin?

”Varsinaisia teknisiä haasteita ei juuri olla kohdattu. Tietenkin pelin koodipohja voi näyttää ensin hieman oudolta. Kun käännetään mobiilipeli tehokkaammille laitteille, on työ aina helpompaa kuin toisin päin. Toki projektiin liittyy sisällöllisiä haasteita, kuten esimerkiksi se, kuinka paljon uutta sisältöä ja uusia efektejä tai muuta vastaavaa peliin voidaan tuoda.”

Lue koko juttu: Angry Birdsiä yhteistyössä – haastattelussa Housemarquen Ilari Kuittinen

Lisää aiheesta

Suomalainen zombieräiskintä Dead Nation sai uuden laajennuksen

Outland (PS3, Xbox 360)

Dead Nation (PS3)

Super Stardust HD (PS3)