HTC esitteli uudet VR-laitteistot 5K-näytöillä ja kiinnostavilla ominaisuuksilla

11.05.2021 19:00 | Muropaketin toimitus

HTC on esitellyt uudet Vive Pro 2- ja Vive Focus 3 -nimiset VR-laitteistot, jotka tarjoavat muun muassa 5K-tarkkuudella toimivat näytöt.

Vive Pro 2 maksaa 819 euroa ja sen 5K-näyttö toimii 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytön katselukulma on 120 astetta, jonka avulla VR-laseissa yleinen ”screen door”-efekti voidaan minimoida. VR-laseja voi säätää omaan päähän sopivaksi moninaisten säätöjen avulla.

Kaikki Vive SteamVR -lisälaitteet ovat yhteensopivia kesäkuun neljäntenä päivänä ilmestyvän Vive Pro 2:n kanssa. Näin esimerkiksi jo nykyisiä majakoita tai ohjaimia voi käyttää Vive Pro 2:n kanssa.

Kalliimmasta Vive Focus 3 -laitteistosta saa pulittaa 1490 euroa ja sen myynti alkaa 24. päivä kesäkuuta. Kyse on all-in-one-ratkaisusta, jossa ohjaimien liikkeitä seurataan VR-laseissa olevien kameroiden avulla. Qualcomm Snapdragon XR2 -alustaan pohjautuva Vive Focus 3 tarjoaa 5K-tarkkuudella toimivan näytön, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus ja 120 asteen katselukulma. VR-laitteisto saa virtansa akusta, jonka voi ladata helposti ja jota on mahdollista pikaladata.

Myös Vive Focus 3 -lasien kohdalla on panostettu VR-lasien käyttömukavuuteen. Mukana on runsaasti säätöjä, joiden avulla VR-headset pysyy hyvin päässä.

Muropaketin uusimmat