Huhu: GameCube-pelit tulossa Nintendo Switchille?

08.12.2016 11:00 | Muropaketin toimitus

gamecube-001

Pelisivusto Eurogamer on saanut useista lähteistä tiedon, että Nintendon keväällä ilmestyvä Switch-konsoli tulee tukemaan useita GameCube-pelejä.

Nintendo Switchistä ei tiedetä vielä paljoakaan, mutta nyt Eurogamer raportoi, että konsoli tulee mahdollisesti tukemaan Nintendon aiemman GameCube-konsolin pelejä. Pelisivusto raportoi kolmen eri lähteen vahvistaneen saman tiedon, joten sitä voi pitää hiukan varmempana kuin kaikkein villeimpiä huhuja.

GameCube-pelien tuki tulisi ilmeisesti tapahtumaan Switchin Virtual Console -palvelun kautta. Vastaava palvelu on tarjolla nykyisilläkin Nintendon konsoleilla, mutta GameCuben pelit eivät ole pelattavissa Wiillä, Wii U:lla tai 3DS-käsikonsolilla.

Eurogamerin mukaan kolme peliä on jo valmiina Switchillä pelattavaksi: Super Mario Sunshine (2002), Luigi’s Mansion (2001) ja Super Smash Bros. Melee (2001). Seuraavaksi ilmeisesti GameCuben Animal Crossingia (2001) testataan Switch-julkaisua varten.

Vaikka pelit täytyykin hankkia digitaalisesti uudelle alustalle, on Switchin Virtual Consolille ilmeisesti kehitteillä ”tukiohjelma”, jonka avulla pelin ennestään omistavat voivat lunastaa sen uudelle alustalle pienempää maksua vastaan.

Tieto GameCube-tuesta on toki loppupeleissä vahvistamaton. Nintendo GameCube oli markkinoilla vuosina 2001-2007, ja sitä myytiin maailmanlaajuisesti 21,74 miljoonaa kappaletta.

Nintendo Switch
Kaikki jutut aiheesta