Uusimmat

Huhu: poliittinen peli koitui Amalur-studioiden kohtaloksi?

02.06.2012 12:00 Tero Lehtiniemi

Vaikka Kingdoms of Amalur: The Reckoning jäikin ikävästi merkittävämpien roolipelijulkaisujen jalkoihin, oli silti surullista nähdä siitä vastanneiden studioiden kaatuvan taannoin. Gamasutra-sivustolle puhunut nimetön lähde kuitenkin kertoo, että 38 Studiosin ja sen omistaman Big Huge Gamesin kaatuminen olisi ollut kiinni Rhode Islandin nykyisen kuvernöörin harrastamasta valtapelistä.

Lincoln Chafee -niminen herrasmies nimittäin vastusti aiemman kuvernöörin tekemää sopimusta hyvin tarmokkaasti. Sopimuksen ideana oli houkutella studiot Massachusettsista Rhode Islandille ja samalla luoda alueelle työpaikkoja. Nyt 38 Studiosin väki kuitenkin syyttää Chafeen toimistoa siitä, että kun huhuja yhtiön ongelmista alkoi ilmaantua, Chafeen väki vuoti kaikki tapauksen huonolta näyttävät yksityiskohdat julkisuuteen ja antoi ulos jopa väärää ja harhaanjohtavaa tietoa.

Tarkemmat yksityiskohdat löytyvät alla olevan linkin takaa, mutta mikäli nimettömän lähteen tiedot osoittautuvat todeksi, on tapaus melko törkeä. Toisaalta tapaus lienee myös historiallinen, pelistudioita tuskin aikaisemmin on käytetty politiikassa vastaavalla tavalla?

Lisätietoja: Gamasutra

Lue myös

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360)

Starhawk (PS3)

Onko tässä kaikkien aikojen kallein pelin erikoisversio?

WoW-antisankari Leeroy Jenkins päätyi lyhytelokuvan tähdeksi

 

Muropaketin uusimmat