UUSIMMAT

Huhuja THQ-huutokaupasta: Relic Segalle, Volition Eurooppaan, South Park Ubisoftille

23.01.2013 17:00 | Miikka Lehtonen

THQ:n paljon puhuttu pakkohuutokauppa alkoi eilen. Huutopölkyllä ovat kaikki firman merkittävä omaisuus, eli käytännössä pino pelisarjoja ja niitä kehittäviä studioita. Huutokauppa onkin tiettävästi alkanut rempseissä merkeissä ja kiinnostuneita ostajia riittää.

Eilisiltana netissä kiersi huhu, jonka mukaan Company of Heroesista ja Warhammer 40K: Dawn of War -peleistä tunnettu Relic oltaisiin suljettu vain hetkeä ennen huutokaupan alkua. Servereitä oltiin kuulemma ajamassa alas, työntekijöitä irtisanomassa ja Company of Heroes 2:ta perumassa. Onneksi emme tarttuneet täkyyn, sillä jo pian yön aikana kävi ilmi, että kyseessä oli uutisankka.

Mainioista strategiapeleistään tunnettu Relic onkin huutokauppatietojen mukaan päätynyt Segan tähtäimeen. Ja miksipä ei, sillä onhan vähintään yhtä mainioista strategiapeleistään tunnettu Creative Assembly Segan luottostudioita. Ja samalla firmalle aukaisi varmasti tilaisuus neuvotella Games Workshopin kanssa Warhammer 40K -lisenssistä hyvistä lähtökohdista: Creative Assembly kehittää jo Warhammer-strategiapeliä ja Relicin 40K-pelit ovat olleet erinomaisia.

Volition, joka tunnetaan parhaiten Saints Row -peleistään, olisi tiettävästi löytämässä kodin Euroopasta. Muun muassa Deep Silverin pelejä jakeleva Koch Media kun olisi nettitietojen mukaan lyönyt pöytään kovan tarjouksen. Ubisoft taas on kuulemma kovin kiinnostunut Obsidian Entertainmentin kehittämästä South Park: Stick of Truth -roolipelistä. Mutta siinä kuviossa on vielä pari ryppyä matkassa.

Tarjouksia jätetään vielä tämän päivän ajan ja voittajat ratkotaan sitten huomisen aikana. Seuraamme mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.

Lisää aiheesta

THQ vararikkoon ja kaikki omaisuus myyntiin

THQ:n loppu häämöttää: lisenssit ja pelit huutokauppaan

Ubisoft neuvottelee THQ:n studioiden ostamisesta

Muropaketin uusimmat