Huhupartio: Amazon aikoo julkaista oman pelikonsolin

11.08.2013 10:00 Juho Anttila

Android-konsolien esiinmarssi on tämän vuoden ilmiö. Suurta läpimurtoa ei tosin ole vielä syntynyt eivätkä Ouyan kaltaisten pienten valmistajien marginaalilaitteet ole pystyneet haastamaan isoja konsoleita. Jos internetissä kiertävät huhut pitävät kutinsa, kentälle on kuitenkin pian astumassa muutamaa kokoluokkaa suurempi peluri.

Verkkokauppa Amazonia lähellä olevat tahot ovat vihjanneet, että firma valmistelisi kaikessa hiljaisuudessa uutta Android-pohjaista pelikonsolia. Samojen lähteiden mukaan Amazon aikoo hyödyntää uudessa konsolissaan jo olemassa olevaa sovellusvalikoimaansa. Konsoliin olisi myös tulossa oma ohjain.

Pelialaa seuraava Twitter-nimimerkki Superannuation esittää vielä rohkeampia oletuksia. Superannuationin mukaan Amazon ei tähtää pelkästään kasuaalimarkkinoille, vaan kohderyhmä pitää sisällään myös vakavammin pelaamista harrastavat. Sama nimimerkki tietää kertoa, että Amazon yrittää haalia parhaillaan kehittäjiä leiriinsä takomaan yksinoikeussisältöä uudelle konsolille.

Amazon itse on kommentoinut huhuja lyhyesti toteamalla, ettei yritys ota kantaa huhuihin ja spekulaatioihin. Jos arvellut aikataulut pitävät kutinsa ja laite todella on työn alla, voi virallisempaa tietoa odottaa jo lähitulevaisuudessa.

Lähde: Gameinformer

Lisää aiheesta

Ouya rahoittaa yksinoikeuspelejä Kickstarterin kautta

Nvidia Shieldin julkaisuhintaa laskettiin

Mad Catz ryntää Android-konsolimarkkinoille