Uusimmat

Huhupartio: Dead Island 2 on kuollut

31.05.2016 13:00 Miikka Lehtonen

Pitkään kehitysvaikeuksissa ollut Dead Island 2 on tainnut ajautua lisävaikeuksiin. Nettietsivät huomasivat eilen, että peli on kadonnut kokonaan Steamista, mikä voisi hyvinkin viitata siihen, että projekti on kuollut ja kuopattu.

Dead Island 2 ei ole ollut ihan parhaassa tilanteessa enää hetkeen. Alkuperäisen Dead Islandin kehittänyt porukka lähti lätkimään jo aikapäiviä sitten ja teki kovin samanlaisen, mutta paremman, Dying Lightin. Dead Island 2:n puikkoihin värvättiin Yager Development, joka tunnetaan lähinnä Spec Ops: the Line -pelistä.

Tarina sai kuitenkin jo viime vuonna traagisen käänteen, kun pelin julkaiseva Deep Silver nakkasi Yagerin mäelle ja siinä sivussa ajoi koko studion konkurssiin. Tilalle värvättiin pienistä projekteista tunnettu Sumo Digital ja sitten alkoi hiljaiselo. Pelistä ei ole kuulunut mitään hetkeen, ja nyt kun kuuluu, kuuluu ikäviä: Dead Island 2 on nykäisty pois Steamista. Peliä ei löydy enää haulla, ja aiemmin sen toivelistalleen tallentaneet päätyvät nyt sen kautta Steamin etusivulle. Kyseessä todellakin on poisto, sillä peli on vedetty pois myös Steamin taustalla toimivasta tietokannasta.

Jäljellä on nyt käytännössä kolme vaihtoehtoa. Ensimmäinen näistä on, että on tapahtunut jonkin sortin virhe. Se ei tunnu kovin todennäköiseltä skenaariolta, sillä tuskinpa peliä olisi palasissa poistettu Steamin tietokannasta vahingossa. Toinen vaihtoehto on se jo esitetty pelin peruutus. Projekti on kuopattu, joten mitäpä sitä enää Steamissakaan roikottamaan. Kolmas — ja pelin ystävien kannalta ehkä paras — vaihtoehto on, että Deep Silver on pistänyt projektin toistaiseksi hiljaiseloon esitelläkseen sen uudelleen vaikkapa parin viikon päästä järjestettävillä E3-messuilla.

Mikäli Dead Island 2 ei ole kuollut, tähän olisi myös syytä. Peli kun on näyttänyt aika jäätävältä tähän saakka.

Lähde: NeoGAF

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat