Uusimmat

Huhupartio: Doom 4 pahoissa vaikeuksissa

04.04.2013 13:00 Juho Anttila

FPS-peligenren veteraanien uusilla tulemisilla ei mene järin hyvin. Jo lähes vitsiksi muodostunut Duke Nukem Forever osoittautui pettymykseksi, eikä legendaarisen Doom-pelin neljännen osan tilanne näytä huhujen mukaan paremmalta. Kehitys nimittäin vaikuttaa polkevan pahasti paikoillaan.

Id-pomo John Carmack kertoi viime vuonna, että Doom 4 on valmis sitten kun se on valmis. Jo viisi vuotta työn alla olleen projektin luulisi olevan jo viimeistelyvaiheessa, mutta totuus on jotain aivan muuta. Pelin kehitystyö nimittäin aloitettiin vuonna 2011 kokonaan alusta.

Koko suunnanmuutoksen syynä oli Ragen ilmestyminen. Id ja emofirma ZeniMax olivat keskittyneet Rageen täysillä ja Doom 4 oli jäänyt vähemmälle huomiolle. Ragen ilmestyttyä katse kääntyi firman muihin projekteihin päin, eikä johto pitänyt siitä, mitä näki. Kun Ragen menestys jäi odotettua laimeammaksi, pistettiin Rage 2 jäihin ja kaikki kehitysresurssit suunnattiin Doom 4:n toteuttamiseen.

Voisi luulla, että pelillä menisi vihdoinkin hyvin sen saadessa ansaitsemaansa huomiota. Huhut studioilta kertovat kuitenkin muuta. Rage- ja Doom 4 -tiimien yhdistäminen on johtanut kulttuurien yhteentörmäykseen. Doom 4:n suunta on ollut hakusessa sillä aikaa, kun tekijät yrittävät selvitä keskinäisistä valtataisteluista. Lahjakkaimmat tekijät ovat jo jättäneet laivan, toisille on taas näytetty suoraan ovea.

Doom 4 -julkaisua lienee siis turha odottaa tämän sukupolven konsoleille. Julkaisupäivästä tai edes -vuodesta ei ole vielä minkäänlaista tietoa. Joidenkin lähteiden mukaan ZeniMax on myös uhannut Id:tä seurauksilla, jos tuloksia ei pian nähdä. Ovatko nämä seuraukset koko projektin peruminen vai peräti Id:n pistäminen lihoiksi, sitä ei tiedä kukaan.

Lyhyesti sanottuna Doom 4:n ja koko Id:n tilanne näyttää parhaillaan sangen huonolta. Toivottavasti studio saa kuitenkin pelimerkkinsä järjestykseen, jos ei muuten, niin vanhojen aikojen muistoksi. Eikä se Ragekaan lopulta ollut hullumpi peli, vaikkei mikään genren uudistaja ollutkaan.

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

John Carmack: ”Doom 4 on valmis sitten kun se on valmis”

”Doom 4:ää ei ole peruttu”

Doom 4 näyttää… Tältä?