Uusimmat

Huhupartio: EA siirtää pelejään pois Steamista

15.06.2011 15:59 Miikka Lehtonen

Aina välillä joutuu vain ihmettelemään bisnesmiesten päähänpistoja. Netissä on kiertänyt jo päivän verran sitkeä huhu, jonka mukaan EA olisi vetämässä pelejään pois Steamista ja julkaisemassa niitä jatkossa vain omassa Origin-kaupassaan. Ikävästi huhuilla tuntuu olevan perää.

Paha enää sanoa, mistä huhut saivat alunperin liikkeensä, mutta joku noheva bongasi, että EA:n uudempia pelejä on mystisesti hävinnyt Steamista. Ja niin todellakin on: Crysis 2 on esimerkiksi hävinnyt kuin pieru digitaaliseen Saharaan, samoin kuin American McGeen uusi Alice-peli. Vanhempia pelejä kyllä löytyy edelleen, joten toistaiseksi poisto tuntuu koskevan vain uusimpia pelejä.

Uutiset saavat lisäuskottavuutta siitä, että EA ilmoitti jo aiemmin julkaisevansa The Old Republic -massiivimoninpelinsä vain ja ainoastaan Originin kautta. Tämä sai välittömästi useat pelaajat repimään hiuksiaan, sillä EA:n entinen digipalvelu oli suorastaan koomisen huono ja esimerkiksi vaati lisämaksua siitä, että sait ladattua pelisi toistamiseen — ja silloinkin vain rajoitetun ajan. Muutoksia toki voi tapahtua, mutta harva uskoo, että Origin pääsisi parhaimmillaankaan Steamin tasolle.

EA:n edustajat eivät ole vielä kommentoineet tapahtunutta, joten liikumme yhä huhupartion alueella. Tyhjä arpa, jos huhuissa on perää, sillä en ainakaan itse jaksa pyörittää koneellani viiden eri firman digipalveluita. Jos pitää valita yksi, se yksi on Steam. Enkä usko olevani yksin mielipiteeni kanssa.

Lähde: Pikimal

Lue myös

Sony-hakkerit laajensivat tähtäintään ja suututtivat pelaajat

Peliteollisuus tarvitsee kaikenlaisia osaajia

Sony haluaa Vitan nopeasti mainstream-pelaajien käsiin

Angry Birdsiin ujutettiin haittaohjelmia

Wii U on lähes valmis