Huhupartio: Housemarquen NGP-peli paljastui vahingossa

22.05.2011 13:25 | Jukka O. Kauppinen

Kuten moni on huomannut, suomalainen Housemarque on yksi Sonyn luottotekijöistä. Housemarque on aina paikalla, kun Sony tekee jotain isoa ja uutta. Domen huhupartion internet-sissi Iivar Kuolema on juuri palannut tiedustelumatkaltaan, takki riekaleina mutta muistilehtiössään sitäkin jännittävämpi havainto.

Kuten luottofirmasta voisi kuvitella, on Housemarque varmasti ollut ensimmäisiä putiikkeja, joka on saanut kehitysversiot Sonyn seuraavasta pelikonsolista, PSP:n seuraajaksi lanseerattavasta NGP-konsolista. Ja siksi Iivarin havainto ei ehkä olekaan niin valtaisa yllätys…

Gamespy-sivusto näet onnistui vähän lipsauttamaan, julkaisemalla hetkeksi salaisen tuotesivun, joka yhdistää tiukasti Sonyn, NGP:n ja Housemarquen. Sen mukaan Housemarque työstää parhaillaan Super Stardust -pelisarjan uusinta osaa NGP-käsikonsolille. Jos havainto pitää paikkansa, on pelin nimi Super Stardust Delta.

Muuta pelistä ei sitten tiedetäkään ja tuotesivukin on jo vedetty pois linjoilta. Havainto on kuitenkin kaikessa loogisuudessaan uskottava,joten mitä luultavimmin niin pelistä kuin NGP-konsolista kuullaan E3-messuilla. Jäämme odottamaan jännityksellä mitä koodivelhomme ovat saaneet aikaan.

Lisää aiheesta

Outland (PS3, Xbox 360)

Outland on kuitenkin jotain muuta. Jos se pitäisi suoranaisesti niputtaa johonkin genreen, olisi se todennäköisesti tasoloikka. Tämä on kuitenkin vain pieni osa totuutta, mikä se sitten koskaan onkaan.

Dead Nation (PS3)

Dead Nationissa on teoriassa taustatarina. Zombit ovat nousseet haudoistaan ja valloittaneet maailman. Vain muutamat selviytyivät kiitos immuniteettinsa, mutta heitäkin uhkaa nopea välipalaksi päätyminen. Yksinäinen sankari – tai sankaripari, jos peliä pelaa co-opina – lähtee matkalle zombien täyttämän maailman halki. 10 tehtävän välissä juoni kulkee pienten välianimaatioiden avulla, mutta se on pelkkää ikkunankoristetta.

Super Stardust HD (PS3)

Super Stardust HD olisi minun silmissäni todellinen ässä jo pelkän pelattavuutensa ansiosta, mutta tämä ei vielä riittänyt. Samalla tarjoillaan myös kenties PlayStation 3:n ja minkä tahansa latauspalvelun parhaimman näköinen peli.

Näin tehtiin Dead Nation – katso Housemarquen dokumentti pelinteosta

Sonyn ilmaiset PSN-hyvityspelit ovatkin uhka?

Kotimainen Outland Live Marketplacen myydyin peli