Uusimmat

Huhupartio: Nintendo NX on melkoinen konsolihybridi

26.07.2016 19:30 Juho Anttila

Nintendon tulevaa NX-konsolia on pidetty melko vahvasti salaisuuden verhojen takana. Tulossa on ainakin firman itsensä mielestä jotain uutta, hienoa ja vallankumouksellista. Se, mitä tämä tarkoittaa käytännössä on kuitenkin suurelle yleisölle yhä salaisuus. Onneksi internetin huhupartio tietää kertoa jos jonkinlaista kiinnostavaa uudesta laitteesta.

Huhujen mukaan NX on aivan uudenlainen käsikonsoli. Laite pitää sisällään oman näytön ja kaksi irrotettavaa ohjainta, mikä jo itsessään on iso muutos perinteiseen käsikonsolikonseptiin nähden. Tämän lisäksi NX voidaan liittää TV-laitteistoon konsoliin kuuluvan telakan avulla, jolloin laite toimii puolestaan kuin perinteisempi konsoli.

Kuten jo aiemminkin on huihuiltu, NX käyttää pelimedian säilömiseen ilmeisesti moduuleita. Tilaa yhdellä moduulilla riittää 32 gigatavua, mikä on nykymittapuulla jopa aika vähän. Tässä kohden huhuhorisontti on tosin sen verran sumun peitossa, ettei kyseistä tietoa kannata niellä purematta. Konsolin sydämenä hyrisee puolestaan kuuleman mukaan NVIDIA:n Tegra-mobiiliprosessori.

Vaikka kyse on toistaiseksi yhä pelkistä huhuista, on lähteitä kertynyt jo sen verran paljon, että NX-tarinan kokonaisuus alkaa vähitellen hahmottua. Oma kysymyksensä onkin sitten se, miten pelaava kansa ja tavoitellut kasuaalipelaajat ottavat näinkin erikoisen konseptin vastaan sekä tietenkin se, kuinka tarkkaan nyt esille tuodut huhut pitävät lopulta kutinsa.

Lähde: Eurogamer

Lisätietoja: www.nintendo.com

Lisää aiheesta

Onko Nintendo NX suunnattu kasuaalipelaajille?

Huhupartio: Nintendon uusi konsoli käyttää moduuleita

Nintendo ei lähde konsolisotaan