Uusimmat

Huhupartio: Nintendon NX-konsoli vaihtaa levyt kasetteihin

06.05.2016 11:30 Miikka Lehtonen

Nintendon tuleva NX-konsoli jaksaa ihmetyttää pelaajia. Huhut ovat villejä, mutta firma itse ei ole puhunut konsolistaan vielä juuri mitään. Nytkin mennään huhuosastolla, ja sen anti on aika erikoista. Japanista kaikuvat tiedot kun viittaavat siihen, että NX vaihtaa levyt kasetteihin.

Nyt ei toki puhuta mistään C-kaseteista, vaan samanlaisista kaseteista kuin esimerkiksi Nintendon 3DS-konsolissa. Huhujen taustalla on suunnattoman ROM-piirejä valmistavan Macronix-firman talousennuste, jossa ensi vuoteen suhtaudutaan luottamuksella Nintendon NX-konsolin johdosta. ROM-piirithän ovat tässä tapauksessa se tallennusmedia, joka löytyy jokaisen pelikasetin sisältä. Firma on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Nintendon kanssa ja onkin se Nintendon luottohankkija, kun tarvitaan ROM-piirejä pelikasettien sisuksiin.

Firman toimitusjohtaja lupaili sijoittajilleen, että maaliskuussa 2017 julkaistava Nintendo NX tulee nostamaan myös hänen yrityksensä kurssia, sillä se tulee vaatimaan paljon ROM-piirejä, joiden toimitukset alkaisivat jo vuoden 2016 loppupuoliskolla. Asiasta uutisoinut sivusto ynnää mukaan myös tietoja, joiden mukaan Macronix on viime aikoina pyrkinyt nostamaan suurikapasiteettisten ROM-piiriensä tuotantokapasiteettia, joten kyse ei liene mistään konsolin perustoimintaan liittyvistä piireistä, kuten vaikka BIOS-piireistä. Se on toki mahdollista, mutta juuri nyt tiedot tuntuvat viittaavan siihen, että Nintendo tarvitsee paljon luettavia ja suurikapasiteettisia ROM-piirejä NX-konsolinsa tuotantoa ja julkaisua varten. Kun laskemme yhteen 1+1, emme ehkä saa 100% varmuudella vastaukseksi kakkosta, mutta kovasti tämä viittaisi siihen, että NX:n pelit tullaan varastoimaan — jos nyt ei aina niin ainakin joskus — 3DS-tyylisille kaseteille.

Jos huhut toteutuvat, kyseessä ei automaattisesti ole mikään Nintendo 64 -tason kämmi, sillä ROM-teknologiahan on kehittynyt valtavasti viime aikoina. Kun ROM-piirien kapasiteetit pyörivät useissa gigatavuissa, niihin mahtuu helposti suurempikin peli. Vaihturina Nintendo voisi jättää konsolistaan pois tilaa ja virtaa vievän optisen aseman, mikä tarkoittaisi pienempää, pitkäikäisempää ja hiljaisempaa konsolia. Nämä ovat kaikki hyviä juttuja, varsinkin jos huhut pitävät paikkansa ja NX on jonkinlainen perinteisen pelikonsolin ja kannettavan laitteen välimuoto.

Seuraamme kiinnostuksella ja hämmennyksen vallassa tilanteen kehittymistä.

Lähde: Screencritics