Huhupartio: Nintendon uusi konsoli käyttää moduuleita

27.06.2016 10:00 | Miikka Lehtonen

Huhumylly Nintendon tulevan NX-konsolin ympärillä käy villinä, ja mikäs siinä on huhuillessa kun itse konsolista ei tiedetä vielä yhtään mitään. Sitkeät huhut kertovat, että levyjen sijaan NX:n pelit toimitettaisiin moduuleilla, ja nämä huhut ovat nyt saaneet vahvistusta.

Se on faktaa, että Nintendo kehittää parhaillaan uutta konsolia, joka julkaistaan ensi keväänä. Tämän enempää laitteesta ei sitten tiedetäkään, mikä on aika hämmentävää, kun julkaisuun tosiaan on aikaa noin yhdeksän kuukautta. Eräs sitkeimmistä huhuista kertoo, että NX on samaan aikaan kannettava käsikonsoli ja perinteinen televisioon kytkettävä laite. Ehkä sama vehje hoitaa molempia hommia, ehkä laitteen ohjain on kannettava konsoli, ehkä jotain muuta. Kuka tietää!

Tätä huhua tuntuisi tukevan myös se, että tuoreen patentin mukaan NX-konsoli käyttää pelien levittämiseen levyjen sijaan moduuleita, aivan kuin vaikkapa Nintendon 3DS-käsikonsoli. Laitteen julkaisupeleihin kuuluvan The Legend of Zelda: Breath of the Wildin patentti on löytynyt ja siinä on haettu suojaa myös ”video game cartridges” -kategoriassa. Tämä on pesäero esimerkiksi Wii U -peleihin, joita siis levitetään levyllä. Niissä moista patenttia ei ole. 3DS:n moduulipeleissä taas on.

Huhut eivät ole ihan uudet, sillä Nintendon moduuleita valmistava teknologiafirma ilmoitti jo omassa pörssiennusteessaan odottavansa myyntiensä lähtevän huimaan nousuun Nintendon valmistautuessa uuden konsolinsa lanseeraukseen. Tämä tietenkin viittaisi vahvasti siihen, että NX tulisi tarvitsemaan paljon moduuleita syystä X. Tämä sopisi myös mainiosti yksiin sen hybridihuhun kanssa, sillä optiset asemat ovat kannettavissa laitteissa ongelmallisia. Ne kuluttavat paljon virtaa, ovat alttiita tärähdysten ja liikkeen aiheuttamille häiriöille ja ovat vielä kookkaitakin. Sen kun vaihtaa moduulipaikkaan, moni ongelma poistuu. Ja jos todellakin ideana olisi, että samaa peliä voi pelata kotona ja liikkeessä, moduuli on helppo valinta — varsinkin kun muistipiirien hinnat ovat romahtaneet viime vuosina kapasiteettien kasvaessa räjähdysmäisesti.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lähde: Gamnesia