Uusimmat

Huhupartio: Nintendo on toistamassa Wii U:n virheitä

17.05.2016 13:00 Miikka Lehtonen

Nintendon tulevaa NX-konsolia odotetaan suuren mielenkiinnon vallassa, mutta itse konsolista ei tiedetä vielä juuri mitään. Huhuja kyllä liikkuu, suuntaan jos toiseenkin. Tuoreimmat tietävät kertoa, että Nintendo olisi toistamassa ainakin yhden Wii U:n suurista virheistä.

Paljon Nintendo-aiheisia uutisia maailmalle levittänyt Emily Rogers väittää blogissaan, että Nintendon NX-konsoli ei tule olemaan mikään hirmuinen tehomylly. Suositulla Reddit-foorumilla syväkurkut ovat jo jonkin aikaa huhuilleet, että NX tulisi olemaan ”pari kertaa nopeampi kuin PlayStation 4”, mikä on nyt siis Rogersin mukaan pelkkää höpöpuhetta. En usko, että kukaan Nintendoa pitempään seurannut yllättyisi, jos näin olisi. Olisi kovin epä-nintendomaista, mikäli konsoli todellakin olisi jonkinlainen hirmuinen tehomylly. Toisaalta samaan aikaan sen pitäisi olla juuri sitä.

Nintendon tullessa markkinoille sekä Microsoft että Sony katsovat jo tulevaisuutta kohti ja ovat päivittämässä koneisiinsa lisää tehoa kehittäjien huomattua, että nykyisillä ei päästä ihan kuuhun asti. Jos Nintendo tässä tilanteessa paukauttaa ulos konsolin, joka on — Rogersin väitteen mukaan — Xbox Onen teholuokassa, se on jo markkinoille tullessaan kilpailijoitaan jäljessä. Ja tällöin Nintendo tekisi taas Wii U:t.

Rogersin mukaan Nintendo ei myöskään ole lähtenyt Sonyn ja Microsoftin linjoille laitteensa suunnittelussa. Nintendon kilpailijathan vaihtoivat tätä sukupolvea varten standardoituun X86-arkkitehtuurin mukaiseen rautaan, eli käytännössä vähän muokattuihin PC-komponentteihin. Ne ovat halvempia hankkia kuin vartavasten valmistetut piirit, niille on helpompi tehdä pelejä koska tietotaito on laajalti jo hallussa ja kuten olemme kohta huomaamassa, niitä on helppo päivittää vähän tehokkaampiin kehityksen kehittyessä ja uusien vaihtoehtojen muuttuessa halvemmiksi.

Tämä olisi Nintendolle erityisen ongelmallista, sillä todennäköisesti pelien kääntäminen X86-arkkitehtuurista NX:n laitteistolle ei olisi aivan ongelmaton prosessi. Mitenköhän tällöin mahtaa käydä NX:n pelituen? Wii U:n tapauksessahan laitteella kyllä oli hittitiheydellä mitattuna ehkä markkinoiden paras pelivalikoima, mutta se oli aika helppoa, kun käytännössä vain Nintendo tuki sitä — eikä sekään hirveän aktiivisesti.

Jää nähtäväksi, millainen Nintendon NX tuleekaan lopulta olemaan. Sitä emme tosin välttämättä saa tietää ihan vähään aikaan, sillä Nintendon puheiden perusteella konsolia ei nähdä kesäkuun E3-messuilla.

Lähde: Emily Rogers

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat