Huhupartio: PlayStation 4 tukee vanhoja pelejä vain striimaamalla

16.02.2013 14:00 | Juho Anttila

Kun markkinoille työnnetään uusia laitteita, herää aina kysymys siitä, voiko vanhoja pelejään pelata myös uudella konsolilla. Etenkin kaikki laitteet haltuunsa haalivilla kun tila television alla käy äkkiä ahtaaksi. Xbox 360 hanskasi ison osan vanhoista Xbox-klassikoista, kun taas PlayStation 3:n yhteensopivuus taaksepäin tyssäsi ensimmäisiin konsoliversioihin.

Seuraavan sukupolven laitteista Wii U hanskaa tämän ongelman loistavasti, mutta PlayStation 4:n kohdalla tilanne on toinen. Konsoli ei nimittäin pysty pyörittämään PlayStation 3 -pelejä, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Vanhoihin peleihin pääsee huhujen mukaan käsiksi striimauspalvelun kautta.

Syy siihen, ettei PlayStation 4 taivu vanhojen pelien pyörittämiseen löytyy laitteistoarkkitehtuurista. Siinä, missä PlayStation 3 toimi aivan omanlaisellaan arkkitehtuurilla, on PlayStation 4 rakenteeltaan lähempänä PC-laitteita ja sitä kautta yhteensopimaton vanhan laitteiston kanssa. Vanhojen pelien pyörittäminen vaatisi joko emulaattorisovelluksen kehittämistä tai uusia versioita vanhoista peleistä.

Sony osti viime vuonna pelejä OnLiven tapaan striimaavan Gaikain. Nyt näyttää siltä, että Gaikain palveluita hyödynnetään nimenomaan tarjoamalla vanhoja PlayStation 3 -pelejä PlayStation 4 -pelaajien ulottuville. Gaikain ja OnLiven kaltaiset palvelut eivät vielä kykene tarjoamaan 720p-resoluutiota tarkempaa jälkeä hyväksyttävällä nopeudella, mutta vanhempien pelien striimaamiseen palvelut kelpaavat mitä parhaiten.

Jo kertaalleen pelinsä PlayStation 3:lle ostaneilla herää varmasti kysymys siitä, joutuuko samasta sisällöstä maksamaan uudestaan päästäkseen pelaamaan samoja pelejä PlayStation 4:lla. Jos ja kun todennäköisesti näin on, tuntuu ratkaisu hieman tympeältä, etenkin kun striimatun pelikokemuksen laatu ei parhaimmillaankaan yllä suoraan pelilevyltä tarjotun kokemuksen tasolle.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Lisää PlayStation 4 -huhuja: eurojulkaisu vasta ensi vuonna

Seuraavan sukupolven konsoleissa riittää vääntöä

Huhupartio: PlayStation 4 julkistetaan jo helmikuussa

Muropaketin uusimmat