Uusimmat

Huhupartio: Suomen ylpeys Supercell myynnissä!

17.05.2016 17:00 Juho Anttila

Jos peliala on joidenkin raskaan teollisuuden puolesta puhujien mielestä ollut hypestään huolimatta lähinnä näpertelyä, on viimeistään Supercellin menestys lyönyt luun näiden epäilijöiden kurkkuun. Suomen paras veronmaksaja kun on tahkonnut rahaa jo miljarditolkulla. Nyt huhutaan kuitenkin, että firman osake-enemmistö on kaupan.

Japanilainen SoftBank omistaa Supercellistä tällä hetkellä 73 prosenttia. Nyt anonyymit lähteet kertovat, että firma kaupittelisi omaa osuuttaan Supercellistä 5 miljardin dollarin hinnalla. Kun otetaan huomioon, että nostaessaan omistusosuutensa 51 prosentista 73 prosenttiin SoftBank arvotti Supercellin 5,5 miljardin arvoiseksi voidaan todeta, ettei japanilaisjätti pidä Supercelliä enää ihan yhtä arvokkaana kuin vielä vuosi sitten.

Joidenkin spekulaatioiden mukaan Supercellillä on valtavasta menestyksestään huolimatta vaikeuksia Japanin markkinoilla. Tämä on luonnollisesti kurja juttu japanilaisen omistajan näkökulmasta. Joidenkin lähteiden mukaan myyntiprosessi on ollut käynnissä jo vuoden päivät. Supercell tai SoftBank eivät ole toistaiseksi kommentoineet huhuja.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: supercell.com

Lisää aiheesta

Suomalaisen pelitalo löysi Sammon: tienestit saattavat ylittää 3 miljardia

Lento ei lopu – Supercellillä on taas käsissään miljardihitti

Pelitalo oli Suomen suurin veronmaksaja

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat