Uusimmat

Huhupartio: uuden Xboxin nettipakko onkin täysin väärinymmärretty ja hyvä juttu

09.04.2013 12:00 Miikka Lehtonen

Netissä ja myös Domessa on kohistu paljonkin Microsoftin seuraavan konsolin, koodinimi Durangon, ominaisuuksista. Näistä eniten kansaa on puhuttanut väitetty aktiivisen nettiyhteyden vaatimus, jotta pelit toimivat lainkaan. Mutta hetkinen, onko tästä sittenkään edes oikeasti kyse?

Netissä on jo viikkojen ajan kohistu, koska erimääräiset tietovuodot Microsoftin tulevasta Durango-konsolista väittivät, että konsolin täytyy olla aktiivisessa nettiyhteydessä, jotta yhtään mikään toimisi. Vaikka ihmiset toki ovatkin nykyään aktiivisessa nettiyhteydessä aika usein, ongelmia sattuu. Ja jos konsolillaan ei pysty pelaamaan yksinpelejä sen jälkeen kun traktorimies vahingossa katkaisee nettipiuhan pariksi päiväksi, se on astetta heikompi juttu.

Mutta onko tästä edes alunperinkään kyse? Techspot-saitin kirjoittaja on nimittäin saanut käsiinsä Durangon väitettyjä spekkilistoja ja löytänyt niistä mahdollisesti sen koko kohun aloittaneen kohdan, joka on vähän erilainen kuin tähän saakka väitettiin.

”Durango hyödyntää erilaisia virtatiloja, jotta se voi aina olla päällä, mutta käyttää minimaalista virtaa kun sitä ei käytetä. Konsoli on täten välittömästi käyttövalmis kun sillä halutaan pelata. Se lisäksi säilyttää aina aktiivisen nettiyhteyden, jotta ohjelmistot ja pelit ovat aina ajan tasalla. Tämän ’aina päällä, aina nettiyhteydessä’ -suunnittelun ansiosta käyttäjät pääsevät nauttimaan viihdekokemuksistaan nopeasti joutumatta odottelemaan konsolin käynnistymistä tai päivityksiä.”

Näiden speksien mukaanhan kyse olisi samanlaisesta ratkaisusta, jota esimerkiksi PlayStation 4 tulee hyödyntämään: kun konsoli ei ole aktiivisessa käytössä, se nukkuu ja imee minimaalista virtaa voidakseen tarvittaessa ajaa firmis- ja ohjelmistopäivityksiä ilman odottelua tai ihmettelyä. Missään kohtaahan ei mainita sitä, että pelit vaatisivat aktiivisen nettiyhteyden toimiakseen.

Voisiko siis taas kerran olla kyse siitä, että Internetissä joku on tulkinnut jotain väärin, muut ovat uskoneet sen sellaisenaan ja sitten väärinymmärryksestä on tullut totuus? Microsoft ei toki auta asiaa pressihiljaisuutensa takia, mutta ehkä senkin selittäisi se, että firma tietää, ettei syytä huoleen ole. Ehkä, ehkä, ehkä. Katsellaan, ihmetellään ja odotellaan virallista infoa.

Lähde: Techspot