Huhut ilmaispelattavan Battlebornin ympärillä kiehuvat

30.09.2016 14:20 | Miikka Lehtonen

Battleborn on floppi, ei sitä enää käy kiistäminen. Gearboxin nettiräiskintä jäi totaalisesti Overwatchin jalkoihin ja on nyt hiljainen kuin hautausmaa. Sitkeät huhut väittävät, että peli on siirtymässä ilmaispelattavaksi. Gearboxin pomo väittää aivan muuta.

Gearboxin Battleborn yritti olla vaikka mitä, mutta ei onnistunut olemaan hyvä oikein missään. MOBA-elementtejä ja räiskintää sekoitteleva peli jäi koko kevään ajan Overwatchin jalkoihin, sillä Blizzard onnistui tappamaan kaikki Battlebornin beta-viikonloput ja jopa pelin julkaisun Overwatchin avoimilla betoilla ja muilla tempauksillaan. Kun peli sitten lopulta ilmestyi, pelaajien reaktiot olivat negatiivisia. Parannettavaa olisi ollut vaikka miten paljon ja ongelmia riitti. Itse tykkäsin pelistä kohtalaisesti ja näin siinä paljon potentiaalia, mutta tuon potentiaalin tavoittaminen näyttää päivä päivältä epätodennäköisemmältä.

Nykyisten tilastojen mukaan Battlebornin Steam-versiota pelaa tätä nykyä päivittäin parhaimmillaan noin 350-400 pelaajaa, mikä on aivan järkyttävän pieni luku. Konsolipuolelta samanlaista infoa ei ole saatavilla, mutta empiirinen ”koitetaas löytää peliseuraa” -koe tuotti sitä tukevia tuloksia. Niinpä näyttääkin siltä, että kallis Battleborn on kuolemassa pystyyn. Huhut ovatkin väittäneet jo jokusen viikon ajan, että Battlebornista oltaisiin tekemässä ilmaispelattavaa peliä, mikä saisi ainakin hetkellisesti pelin useampien ihmisten testattavaksi. Gearbox-pomo Randy Pitchford kiistää moiset aikeet sitkeästi, vaikka todisteita on kyllä ollut näkyvissä.

Pitchfordin mukaan Gearboxilla ei ole ”mitään suunnitelmia” Battlebornin F2P-version suhteen, mutta mainitsee, että firma yrittää kehitellä ”motivaattoreita”, jotka saisivat pelaajat taas palaamaan pelin pariin. Pitchford väläytteli ideoina ilmaista koeversiota ja DLC-lisäsisältöä. Näistä ainakin jälkimmäinen kuulostaa heti aika riskialttiilta vedolta, sillä edelleen 60 euron hintainen peli + maksullinen DLC ei ole hyvä yhdistelmä. Ilmainen DLC? Enpä tiedä.

Rehellisesti sanoen Battlebornin tilanne näyttää hyvin huonolta. Peli yritti olla liikaa erilaisia asioita ollen sitten lopulta ihan kiva tai keskinkertainen näissä monissa asioissa, mutta ei hyvä tai erinomainen oikein missään. On tarjolla parempia, halvempia ja parempia sekä halvempia vaihtoehtoja, eikä ilmaispelattava versio korjaisi pelin perusteellisia ongelmia. Evolven kokemukset osoittavat, että muutos ilmaispelattavaksi tuo hetkellisesti lisää pelaajia, mutta jos perusasiat eivät ole kunnossa, nämä ilmaispelaajatkin kaikkoavat alta aikayksikön. Tsemppiä siis Gearboxille.

Lähde: Twitter