UUSIMMAT

Huijarit iskivät Battlefield 3:een ja bannasivat viattomia

25.01.2012 12:05 | Jukka O. Kauppinen

Nettipelaaminen on tärkeä ja vakava asia. Etenkin jos häviää matsin. Pelipenistään voi tietysti yrittää nostaa huijaamalla, mutta entäs jos huijaaminen paljastuu ja sinut bannitaan? Silloin tietysti alkaa itkuparku kaiken epäreiluudesta – ja syytetään muita. Kaikkein parasta on tietysti, jos pystyy bannimaan rehellisesti pelaavia.

Punkbuster-ohjelmisto on ollut noin vuosikymmenen ajan yksi tärkeimmistä työkaluista nettihuijarien kitkemiseen. Ei sekään tietenkään täydellinen väline ole, kuten eilen havaittiin. Huijariyhteisö näet päätti iskeä Punkbusteria käyttäviin Battlefield 3: PC-pelaajiin – ja ryhtyi kikkailemaan huolella saadakseen rehellisiä pelaajia bannattua peliservereiltä.

Urakka onnistui kiertoteitse. Hax0rhuijaripeelot iskivät kolmannen osapuolen kautta, murtaen erään Punkbuster-adminryhmän järjestelmän ja syöttäen sinne bannattavien pelaajien tietoja. Useita, luultavasti kymmeniä ellei jopa satoja peliservereitä ylläpitävä admintiimi jakoi tietoja keskenään, joten feikatut bannit levisivät nopeasti.

Huijarit kehuivat bannineensa yli 150 pelaajaa.

Punkbusterin ylläpitäjät ovat tietoisia asiasta ja kertovat, että feikkibannit pystytään poistamaan nopeasti.

Lähde: Hackers Brag That They’re Banning Innocent Battlefield 3 Users

Aihetta käsittelee myös naapurisaitti SETT.fi:

Olemme valinneet kohteeksemme palvelimet, jotka käyttävät ggc-streamia, koska heillä on eniten bf3 -palvelimia ja heidän kauttaan on erittäin helppoa aiheuttaa pelaajille väärä porttikielto. Viimeksi vuonna 2011 aiheutimme massiivisen porttikieltoaallon, ja nyt me potkimme pelaajia suoraan Battlelogin kautta ilman että ggc-streamaus havaitsisi mitään. Tähän mennessä olemme jo poistaneet pelipalvelimilta yli 150 bf3 -pelaajaa”, mainitsee sivusto esiintynyt anonyymikirjoittaja.

Lue koko juttu: Hakkerit bannivat Battlefield 3:n käyttäjiä pelipalvelimilta

Lisää aiheesta

Lanijärjestäjä vei voittorahat – ”unelmoi vain rahoistasi, pöljä”

WoWin huipulla käydään kamppailua, jossa jaetaan bannejakin 

Kaikkien aikojen taidokkaimmat morppimulkeroinnit

Lue myös

Bioshock: Infiniten retrotila pistää pelaajat kärsimään

Ennakossa King Arthur II: The Role-playing Wargame

Piparkakkutalokilpailu 2011 – kaikki piparitalot

Virtaako suonissasi Dovahkiinin veri? Testaa siis Skyrimin beta-päivitystä!