Uusimmat

Huijarit liikkeellä – Väärennetty Minecraft: Pocket Edition hakkeroi puhelimesi!

16.01.2014 18:30 Teemu Viemerö

Seuraavaksi varoituksen sana! Minecraft: Pocket Editionia hankkivien kannattaa olla tarkkana, sillä Android-kännyköiden ohjelmistokaupoissa piilee huijareiden modaama versio. Väärennetty peli hakkeroi käyttäjän puhelimen ja lähettää viestejä venäläisiin maksunumeroihin.

Kiusantekijät hankkivat tienestejä paitsi maksunumeroiden kautta, myös myymällä peliä rahaa vastaan ohjelmistokaupoissa. Ovelasti väärennettyä Minecraftiä myydään puoleen hintaan, mikä osaltaan houkuttelee uhreja. Hakkeroitua peliä myydään houkuttelevaan 2,50 euron hintaan normaalin 5,40 euron sijaan. Alhainen hinta on myös mainio keino väärennöksen havaitsemiseen.

Suomalaisen tietoturvayhtiö F-Securen mukaan on vielä epävarmaa tienaavatko rikolliset maksunumeroihin lähetetyistä viesteistä, mutta huijarit tuntien tämä on todennäköistä.

Väärennettyjä Minecrafteja tarjotaan kolmansien osapuolten latauskaupoissa. Virallisia latauskauppoja käyttävien ei tarvitse olla huolissaan.

Dome suositteleekin ostamaan pelin sen alkuperäisestä Google Play –kaupasta ja välttämään kolmansien osapuolien kauppoja, jotka vilisevät muutenkin keskimääräistäkin enemmän roskaa ja vaarallisia haittaohjelmia.

Lähde: Eurogamer, Scammers sell trojan-filled version of Minecraft: Pocket Edition

Lisätietoja: F-Secure

Lisää aiheesta

Fallout 4 -sivusto oli kusetusta – huima käytännön pila syntyi 1000 dollarilla 

GTA Online päivitti huijareita hiiteen 

Tiedustelupalvelut vakoilivat World of Warcraft- ja Second Life -pelaajia 

Uusi troijalainen vaanii WoW-tilejä 

Muropaketin uusimmat