Huijaritorjujat syyttelevät nyt toisiaan BF3-haxista

26.01.2012 14:10 | Jukka O. Kauppinen

Battlefield 3 -räiskintäpelin PC-pelaajat joutuivat muutama päivä sitten peelojen uhreiksi, kun xiittipojat päättivät kostaa kärsimänsä bannivääryydet rehellisille pelaajille. Pikkuiset löysivät heikkouden Punkbuster-suojausohjelmistosta, jota käyttämällä he onnistuivat bannimaan ilmeisesti useamman sataa pelaajaa ohjelmistoa käyttäviltä Battlefield 3 -servereiltä.

Punkbuster-ohjelmiston kehittäjät ja Punkbuster-yhteisö GGC-Stream ovat nyt kuitenkin tukkanuottasilla siitä, että kenen syytä hax oikein oli.

Punkbusterin kehittäjä osoittaa sormeaan GGC:n suuntaan.

”Ulkopuolinen admin-ryhmä on altis hyökkäyksille, jos he eivät ole varovaisia. Muutkin admin-ryhmät ovat aikaisemmin olleet vastaavien hyökkäyksien kohteita, mutta kaikki tällainen olisi vältettävissä, jos Punkbuster-ylläpitäjäryhmät vain olisivat tarkempia siitä keitä he ottavat jäsenikseen.”

GGC ei kuitenkaan ota vastuuta kannettavakseen.

”Jos GGC:ssä oli turvallisuusongelma, niin mikä ja missä se sitten on? Fakta on se, että vika oli Punkbuster-ohjelmassa itsessään ja Even Balance (Punkbusterin kehittäjä) on ollut tietoinen siitä monen vuoden ajan.”

Alkujaan hax0reiden väitettiin päässeen käsiksi GGC-Streamin Punkbuster-järjestelmään ja ujuttaneen sinne väärennettyjä banneja, jotka levisivät admin-ryhmittymän ylläpitämille servereille.

Lähde: Kotaku, Anti-Cheat Crusaders Blame Each Other for Battlefield 3 Hacks

Lisätietoja: http://www.evenbalance.com/

Lisää aiheesta

Huijarit iskivät Battlefield 3:een ja bannasivat viattomia

Lanijärjestäjä vei voittorahat – ”unelmoi vain rahoistasi, pöljä”

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Megauploadin perustaja oli maailman paras MW3-pelaaja

Miss Suomi -finalisteista tehtiin Lara Crofteja

Möhömahainen lepakkomies rullaluistimilla? Kyllä! Ennakossa Gotham City Impostors!

Piparkakkutalokilpailu 2011 – kaikki piparitalot

Muropaketin uusimmat