Huikea Child of Light nyt myös Vitalla

03.07.2014 16:30 | Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin huikeudenparas, sadunomainen roolipeli Child of Light julkaistiin myös PS Vita –taskukonsolille sekä lataus- että boksiversiona. Voisin kuvitella, että isollakin ruudulla upeilta näyttävät öljyvärimaalaukset näyttävät Vitan näytöllä paremmalta kuin mikään muu taskupeli ikinä. Tai ainakin melkein.

Child sai Domen arvostelussaJulius Jämséniltä haltioituneen viiden tähden ja peukun vastaanoton:

Child of Light on satumaisen kaunis peli. Vesivärimaalauksilta vaikuttavat hahmot ja maisemat tukevat tunnelmaa täydellisesti ja yksityiskohdistaan huolimatta grafiikka on hyvin selkeää. Sama koskee musiikkia: vähäeleisiä pianomelodioita viljellään harvakseltaan, juuri niin usein että, pelaaja muistaa äänimaailman olemassaolon. Child of Lightin kaikki osa-alueet tukevat taianomaisen tunnelman luomista.

Satukirjamaisuutta lisätään vielä dialogilla, jonka jokainen rivi päättyy loppusointuun. Tätä voi halutessaan pitää väkinäisenä ratkaisuna mutta itse rakastan lopputulosta. Pelin parhain huumori löytyykin hahmosta, joka on kirottu kykenemättömäksi riimeihin, joten muut saavat täydentää hänen lauseitaan turhautumiseen asti. Muutenkin hahmokaartin kirjavuus viehättää. On pikkutyttö, joka itsensä kokoisen miekan kanssa on lähitaistelija, syvästi masentunut klovni ja maagi, jolla on taikasauvan sijasta piippu. Uusia tuttavuuksia saa halutessaan mukaan seurueeseensa tasaiseen tahtiin, mutta kaikkia ei ole pakko huolia mukaan.

Lisätietoja: http://childoflight.ubi.com/

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)

Child of Light -ensikosketus – satumaisen kaunis seikkailu