UUSIMMAT

Huikea, lähestyttävä, viihteellinen ja silti vakava – arvostelussa Forza Horizon

20.11.2012 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Jani Halme siirtyi Formula 1:n maailmasta Forza Horizonin dubstep-ulottuvuuteen – ja vastoin odotuksiaan lankesi sen lumoon. Vai että vakavasta Forza-simulaatiosta muokkautui myös mahtavan viihteellinen kaahailu. Uskoako?

Autopeleissä ei yleensä ole aikaa katsella ympäristöä, joten monet hienot graafiset yksityiskohdat jäävät helposti vauhdin hurmassa huomaamatta. Koska tällä kertaa siirtymätaipaleita ei ole pakko ajaa nasta laudassa, jää maisemienkin katseluun onneksi enemmän aikaa. Forza Horizon nimittäin näyttää aivan pahuksen hyvältä!

Vaikka pieniä myönnytyksiä on jouduttu antamaan muun muassa 30 fps -ruudunpäivityksen muodossa, on vanhasta Xbox 360:n raudasta revitty huikeasti vääntöä grafiikkaan. Syksyiset maisemat piirtyvät niin pitkälle kuin silmä kantaa ja pienet yksityiskohdat lähiympäristössä luovat pelimaailmaan elävyyden tuntua. Vuorokaudenajat vaihtelevat nopeutetulla tahdilla, luoden taianomaisia hetkiä auringon painuessa Kalliovuorten taakse värjäten koko maailman lämpimän oranssin sävyin.

Musiikkia autoradioihin lähettää kolme radioasemaa. Määrä kuulostaa vähältä, mutta ne tarjoavat siitä huolimatta riittävän vaihtelevan skaalan musiikkia. Tärkeämmin, kaikki asemat sopivat mainiosti pelin tyyliin eivätkä ala tuntumaan erityisen rasittavilta pidemmänkään päälle, kunhan ensin säätää ne hieman hiljaisemmalle moottorin ääntä peittämästä.

Lue koko arvostelu: Forza Horizon (Xbox 360)

Tsekkaa myös päivän kokeellinen videoarvostelumme: Medal of Honor: Warfighter [videoarvostelu] (PC, PS3, Xbox 360)

Suosittelemme

Todellinen helmi, jossa tekninen toteutus, tarinankerronta, omaperäisyys ja vetovoima yhdistyvät harvinaisella ja mielenkiintoisella tavalla.

Lisää aiheesta

Forza Motorsport (Xbox)

Forza Motorsport 2 – haastattelussa pääsuunnittelija Dan Greenwalt

Forza Motorsport 2 –ennakko (360)

Forza Motorsport 3 – ensikosketuksessa ajopelien uusi kuningas osa 1

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 1: sinun näköisesi ajopeli?

Forza Motorsport 4 -haastattelussa kerrotaan autopelin kehittämisen ja mallintamisen saloja