Huikea tarina: Näin hakkeroin pelikoneet syytämään rahaa
Ah, nörtit ja hakkerit. Saksalainen nuorimies teki ilmeisesti 80-luvulla veikeitä temppuja rahapelien kanssa. Ja voi pojat, millaisia temppuja eikä edes laittomasti. Thomas Tempelman oli näet saanut jo mainetta reverse engineering -kyvyillään ja ohjelmointitaidoillaan, minkä johdosta hänelle tarjottiin kova haaste: murra rahapelikoneiden suojaukset ja selvitä, josko niiden toimintaa voidaan ennustaa – ja niin sanotusti tyhjentää pankin.
Ja voi pojat, mikä nörttitarina siitä syntyikään. Thomas sai käsiinsä rahapelien ROM-piirit, joista hän pystyi lopulta eristämään kolikkopelien käyttämän satunnaisgeneraattorin algoritmin. Ja eihän se mitään satunnaisia lukuja antanut, vaan täysin selvän kaavan mukaan eteneviä numerosarjoja.
Sitten mentiinkin jo hienoisen nerouden puolelle. Eihän tuohon aikaan vielä ollut kannettavia tietokoneita, vaan parhaimmillaankin raahattavia. Thomas sai kuitenkin käyttöönsä Motorolan 68000-prosessoriin pohjautuvan laitteen, jolle hänen kollegansa loi kolikkopelien algoritmin laskevan ohjelman.
Tästä eteenpäin loppu olikin helppoa. Thomas meni kaverinsa kanssa pelaaman kolikkopelejä, kirjoitti tulossarjat muistiin ja saatuaan kasaan tietyn määrän tuloksia hän meni autoon syöttämään numerot tietokoneelle, kun kaveri piti samaan aikaan konetta varattuna. Tietokone laski satakunta voittosarjaa, minkä jälkeen Thomas palasi koneelle, tarkisti missä kohden listaa tulokset menivät ja pisti panoksensa listan osoittamille seuraaville voittonumeroille.
Lopputulos oli se, että Thomas kavereineen pystyi tyhjentämään jokaisen pelikoneen ja pistämään taskuunsa kustakin noin neljäsataa saksanmarkkaa. Ja kun samaa tehtiin useille pelikoneille per päivä, myös kaupungista toiseen kiertäen, tulokset olivat muhevia.
Mikä hulluinta, peliyhtiö sai selville kaverit ja yritti pistää heidät poseen, onnistumatta. Poliisien mukaan mitään rikollista ei kuitenkaan tapahtunut.
Tosi mainio tarina kannattaa lukea pitkänä versiona oheisen linkin takaa. Vieritä sivua alaspäin ”I actually have another story” kohdalle.
Lue juttu: Reverse engineering war stories