UUSIMMAT

Huikeus! Psychonauts sai Achievement-päivityksen ja Mac-version!

30.09.2011 10:00 | Miikka Lehtonen

Nyt tulee uutinen, jota en olisi IKINÄ uskonut kirjoittavani. Double Finen legendaarinen underground-klassikko Psychonauts on saanut A) päivityksen ja B) Mac-version! Vuonna 2005 julkaistu psykedeelinen tasohyppelypeli joutui julkaisijan paskalistalle, eikä saanut ikinä ansaitsemaansa tukea. Niinpä näin myöhäinen tuki onkin pienoinen yllätys!

Psychonautsin aikanaan julkaissut Majesco Entertainment ansaitsisi itsekin kulttuuripalkinnon siitä, että peli yleensäkään näki päivän valon, mutta julkaisun jälkeen tuki kuihtui nopeasti ja sellainen pikkujuttu kuin ”markkinointi” jäi kokonaan Double Finen niskoille. Peli ei myynyt niin hyvin kuin modernin pelaamisen parhaisiin peleihin kuuluneen pelin olisi pitänyt ja hetken Double Finen tulevaisuuskin näytti epävarmalta.

Täten en olisi ikinä odottanut, että kuusi vuotta ilmestymisensä jälkeen Psychonauts saa paitsi päivityksen, myös Mac-version. Pelastus löytyi tällä kertaa yksityiseltä puolelta. Double Finehän sai kesällä kaikki Psychonauts-pelisarjan oikeudet itselleen ja pystyi täten tekemään pelillä mitä halusi. Kun avuksi löytyi vielä rahakas sijoittaja, tähdet olivat oikeassa asennossa.

Dracogen Strategic Investments -nimellä kulkeva sijoittajaryhmä heitti tiskiin sen verran taaloja, että Mac-versio onnistui ja samaan syssyyn peliin lisättiin tuki Steam Cloud -talletuksille sekä Steam Achievementeille. Annetaan päivän sankarin kertoa itse enemmän.

”Olen ollut pitkään Psychonautsin ja Double Finen fani ja olen äärimmäisen tyytyväinen kun voin auttaa heitä tuomaan pelejään uusille pelialustoille, kuten Macintoshille. Kaikki kunnia lohikäärmeiden ylivertaisuudelle!”, hehkutti Dracogenin ykkösmies Steven Dengler. Ja Dangler on samalla myös firman AINOA mies, sillä kyseessä on yhden miehen operaatio. Dracogen tukee myös muita pieniä pelifirmoja, sekä lahjoittaa vuosittain rahaa Child’s Play -hyväntekeväisyyskeräykseen, joten kyseessä on todella kiltti lohikäärme.

Juhlan kunniaksi Dracogen ja Double Fine julkaisivat myös iPhonelle ja iPadille ilmaisen ohjelman, jolla voi katsoa kaikki Psychonautsin muisto-välianimaatiot. Se, kuten myös Psychonauts itse, löytyy App Storesta. Peli myös Steamista. Kaikki ostoksille heti!

Lähde: 1Up

Psychonauts Steamissa

Lisää aiheesta

Double Fine omistaa nyt kaikki Psychonauts-oikeudet

Lue myös

Xbox Livessä alkoi alennusmyynti: kivaa pelattavaa pilkkahintaan!

Nyt on tilaisuutesi kysyä syksyn kovimpien pelien kehittäjiltä!

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

TV-kanava väitti Arma II -pelivideota oikeaksi terrori-iskuksi