Hulluuden rajamailla – Spec Ops ammentaa Heart of Darknessin pimeydestä

26.06.2012 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Tänään kello 15:00 luvassa matka hiekkamyrskyjen, katastrofien ja hulluuden keskelle. Tero Lehtiniemi tarttuu Spec Ops: The Line -räiskintäpeliin ja kertoo meille miten klassisista Heart of Darkness -novelleista sielunpimeyttä ammentava räiskintäpeli onnistuu…

Mitä Heikki Takala pelistä aiemmin ennakoikaan?

Spec Ops: The Line on kolmannesta persoonasta käytävä suojasta suojaan etenevä räiskintä, joka kertoo massiivisella tavalla pieleen menneestä evakuointioperaatiosta Dubaissa. Se perustuu löyhästi Joseph Conradin kirjoittamaan Pimeyden Sydämeen, mutta toisin kuin kirja, Spec Ops siirtää synkät teemat suoraan nykypäivään. Hiekkamyrskyt ovat pyyhkineet yli Dubain, ja evakuointia suorittamaan lähetetty 33. pataljoona on seonnut täysin. Kapteeni Martin Walker lähtee yhdessä Lugon ja Adamsin kanssa selvittämään mistä on kyse, ja matkaa samalla oman psyykensä rajamaille.

The Line keskittyy pohtimaan sodan psykologisia seurauksia, sekä motivaatiota tietyille päätöksille, jotka ovat jälkikäteen tarkasteltuina täysin kestämättömiä. Virkistävästi peli haastaa pelaajan pohtimaan Walkerin tekosia niitä selittelemättä. Lähes alusta lähtien on selvää, etteivät kapteenin teot ole enää oikein tai väärin, ja ruskean hiekan lisäksi tarinan väri on jatkuvasti harmahtava. Sekä kiinnostava. Ennakko jättikin pohtimaan kuinka tarina tulee päättymään, enkä noin viiden tunnin perusteella osaa lainkaan ennakoida mitä lopussa häämöttää.

Lue koko juttu: Spec Ops: The Line -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Peliarvostelu Domessa tänään klo 15.00!

Lue myös

Battleship (PS3, Xbox 360)

Counter-Strike: Global Offensive -ennakko (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Dirt Showdown (PC, PS3, Xbox 360)

Ratchet & Clank Trilogy (PS3)

Ys: Origin (PC)