Huomasitko edes? Paras seikkailupeli vuosiin ilmestyi ihan vaivihkaa

09.03.2011 15:04 | Jukka O. Kauppinen

Pelikauppojen ovilla tuskin oli kauheaa kiirusta, kun eräs hyvin, hyvin merkittävä peli julkaistiin lähes salavihkaissa hiljaisuudessa. Ja se kuulkaas, se on VÄÄRYYS.

Jos pidät hyvistä peleistä, niin uskokaa edes tämän kerran: käykää hakemassa kaupasta Gray Matter.

Gray Matter on seikkailupelien legendaarisimpiin ja arvostetuimpiin luojiin lukeutuvan Jane Jensenin käsialaa. Jensen on työskennellyt aikoinaan muun muassa Sierra-pelitalossa, ja hänen kädenjälkeään löytyy muun muassa seikkailuista Police Quest III, The Kindred, EcoQuest ja King’s Quest VI.

Jensenin omista luomuksista tunnetuimpia ovat Gabriel Knight -seikkailut. Jensen on kirjoittanut myös neljä kirjaa, joista Dante’s Equation oli ehdolla erittäin arvostelle Philip K. Dick Award -palkinnolle.

Jensenin uusin luomus on äskettäin julkaistu älykäs, upea ja vetovoimianen seikkailupeli Gray Matter. Peli arvosteltiin Domessa puolivahingossa jo joulukuussa, kun siitä toimitettiin brittimarkkinoiden arvostelukappale, vaikka varsinainen peli julkaistiin muualla Euroopassa vasta myöhemmin.

Ja peli oli niin huima, että Tero Lehtiniemi jaksaa mesota siitä edelleen. Ei sen päähenkilöä ihan vahingossa nostettu eiliseen naistenpäivän-uutiseemmekaan: Naistenpäivän kunniaksi: kymmenen naissankaria.

Marssijärjestys on siis seuraava:

1. Lue arvostelu: Gray Matter (PC, Xbox 360)

2. Mene pelikauppaan.

3. Nauti upeasta seikkailusta.

Ja näin varmistatte sekä itsellenne hienoja pelihetkiä että leipää Jane Jensenin pöydälle. Ja jos oikein hyvin käy, Jensen voi tehdä epämuodikkaita seikkailujaan jatkossakin.

Lisää aiheesta

Gray Matter (PC, Xbox 360)

Kun kuulin, että Gabriel Knight -pelisarjan äiti Jane Jensen on työstämässä aihepiirin ympärille uutta seikkailupeliä, olin luonnollisesti innoissani. Tosin rouvan ollessa kyseessä olisin varmasti riemuinnut, vaikka aihepiiri olisi ollut Harry Potter. Mutta kannattiko?

Jensenin pelit ovat aina pyörineet erilaisten myyttien ympärillä. Ensimmäisen Gabriel Knightin kantava teema oli voodoo, kakkososan ihmissudet ja kolmososan vampyyrit. Gray Matter lähtee astetta villimmälle linjalle, sillä taikuuden lisäksi sen toisena teemana on ihmisaivojen käyttämätön potentiaali.

Lue myös

Katso miltei tunnin mittainen dokumentti Blizzardin 20 vuodesta

Marvel vs Capcom 3 (PS3, Xbox 360)

Torchlight (Xbox 360)

Zeebo – kehitysmaille suunniteltu pelikonsoli

Onko Jane Jensen tuttu pelintekijä?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat