Uusimmat

Huomenna ilmestyvä Dying Light 2 ei noussut arvostelumenestykseksi – selvästi alemmat arvosanat kuin edeltäjällään

Kuva: © Techland

03.02.2022 13:15 Muropaketin toimitus

Dying Light 2: Stay Human ei ole vakuuttanut ainakaan kriitikoita.

Techlandin odotettu open world -toimintapeli Dying Light 2: Stay Human ilmestyy huomenna, 4. helmikuuta. Nyt pelin ensimmäiset arvostelut ovat ilmestyneet, eikä pelistä tullut todellakaan mitään menestystä ainakaan kriitikoiden keskuudessa.

Metacriticissä listattujen arvioiden keskiarvo on uutisen kirjoitushetkellä 77-79 alustasta riippuen.

Pistemäärä on samaa luokkaa alkuperäisen, vuonna 2015 ilmestyneen Dying Lightin saamien arvioiden kanssa, mutta huomattavasti alempi kuin sen vuotta myöhemmin ilmestyneen Dying Light: The Following – Enhanced Editionin keskiarvo. Jälkimmäisen, ehostetun ja laajennetun Dying Lightin keskiarvo oli nimittäin 86-87, selvästi uutukaista korkeampi.

Mutta mitä Dying Light 2:sta sitten sanotaan?

”Siitä ei ole epäilystäkään, että Dying Light 2: Stay Human on eeppisen kokoluokan jatko-osa. Siinä on kaikkea, mitä pelaajat rakastivat edellisessä pelissä, mutta isommalla tarinalla, uusilla ominaisuuksilla ja valtavalla pelimaailmalla”, hehkutetaan esimerkiksi DualShockersin arviossa.

Push Square -sivusto taas on varautuneempi: ”On valtava pettymys, että tarinasta ja avoimesta maailmasta tehdyt lupaukset eivät tule täytetyksi. Valinnoillasi ei ole läheskään sellaista vaikutusta kuin toivoisi, ja kartta on paljon rajatumpi kuin ennakkoon julkaistut videot antavat ymmärtää.”

Guardianin arvio on tiukimmasta päästä, sillä lehti julistaa: ”Jos olet pelannut zombie-peliä viimeisen vuosikymmenen aikana, tämä sekasotku kuluneita postapokalyptisia stereotyyppejä tuntuu aivan liian tutulta.”

Yksittäisten kriitikoiden mielipiteiden välillä löytyy siis vaihtelua. Yleistuntuma on kuitenkin se, että monet toivoivat peliltä enemmän uutta, ja ehkäpä etukäteen oli tehty katteettomia lupauksia pelin sisällöstä.

Dying Light 2: Stay Human ilmestyy huomenna 4. helmikuuta, PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series -konsoleille. Nintendo Switch -versio pelistä on luvassa myöhemmin.