Huomenna ilmestyvä tasohyppely Yooka-Laylee saa arvioissa sekä kiitosta että kritiikkiä

10.04.2017 18:12 | Muropaketin toimitus

Playtonic Gamesin kehittämä tasohyppely Yooka-Laylee ilmestyy huomenna useille alustoille. Peli on saanut kansainvälisessä mediassa keskinkertaisia arvioita.

Huomenna tiistaina, 11. huhtikuuta ilmestyä Yooka-Laylee on herättänyt ennakkoon runsaasti kiinnostusta, sillä peliä pidetään 1990-luvun tasohyppelypelien ja erityisesti Banjo-Kazooien (1998) perillisenä. Tähän mennessä julkaistujen arvioiden perusteella peli näyttää kuitenkin jäävän keskinkertaiseksi ja kärsivän monista ongelmista.

Metacriticissä esimerkiksi pelin PlayStation 4 -version keskiarvo on uutisen kirjoitushetkellä 68, mikä perustuu 38 arvosteluun. Arvostelut näyttävät jakautuvan pääasiassa kiittävän ja keskinkertaisen arvosanan antaviin.

Esimerkiksi Video Chums toteaa pelistä: ”Pienistä ärsytyksistä huolimatta Yooka-Laylee on vakaa 3D-tasohyppely, jossa on runsaasti vaihtelua, huumoria ja loistavat hahmot yhdistettynä rentoon seikkaluun.”

Toisaalta esimerkiksi Push Square löytää pelistä enemmän moitittavaa: ”Se on värikäs, siinä on keräiltävää ja surkea kamera: Yooka-Laylee on viimeistä yksityiskohtaa myös 90-luvun tasohyppelypeli.”

Todella kriittisen arvion antava Video Gamer taas tylyttää peliä estoitta: ”Yooka-Laylee sopisi täydellisesti 90-luvun lopulle epämääräisten puzzle-tehtäviensä, wakka-wakka -ääniensä ja sekavien tasojensa kanssa. Aika on edennyt N64:n ajoista, ja vaikka pelissä on muutamia kirkkaitakin hetkiä, se ei valitettavasti riitä käynnistämään 3D-tasohyppelyiden uutta tulemista.”

Worms-peleistä tunnetun Team17:n julkaisema Yooka-Laylee ilmestyy 11. huhtikuuta PC:lle, Linuxille, Macille, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Myöhemmin tänä vuonna pelin pitäisi kääntyä myös Nintendo Switchille.

Yooka-Laylee
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat