Uusimmat

Huonoja uutisia Dark Souls -faneille: ei uusia pelejä, ei uusintaversioita

27.04.2016 15:30 Miikka Lehtonen

Dark Souls -pelisarja on ilahduttanut vaikeiden roolipelien ystäviä jo vuosien ajan, samoin kuin From Softwaren muutkin samanhenkiset pelit. Niiden ystäville tulee nyt huonoja uutisia, sillä näillä näkymin lisää samanlaista ei ole tulossa.

Tämä ei toki sinänsä ole mikään suunnaton uutinen, sillä alkuperäisen Dark Soulsin ja Dark Souls 3:n tuottanut Hidetaka Miyazaki oli jo aiemmin todennut, että Dark Souls 3 tulisi olemaan sarjan viimeinen peli. Mutta toivo eli silti, ja miksipä ei. Kun Dark Souls 3 oli kova arvostelumenestys ja Namco Bandain nopeiten myyty peli, ei tarvinnut kurotella kovinkaan kauas keksiäkseen hyviä syitä Dark Souls 4:lle, Bloodborne 2:lle tai vaikka Demon’s Souls HD:lle.

GNN Gamer -saitille haastattelun antanut tuottaja kuitenkin torppasi tällaiset toiveet ykkösellä. Mieheltä kysyttiin suoraan, onko Dark Soulsin maailma oikeasti tullut tiensä päähän.

”Juuri tällä hetkellä meillä ei ole mitään suunnitelmia jatko-osille, sivuosille tai Dark Souls -sivupeleille. En voi toki varmasti sanoa, että mahdollisuus on nolla prosenttia. Jos vaikka viiden vuoden päästä joku FROM Softwaren kehittäjä rukoilisi minulta lupaa tehdä uuden Dark Soulsin, en voi sanoa että se olisi mahdotonta. Mutta se on varmaa, että minulle henkilökohtaisesti Dark Souls on historiaa. Uuden jatko-osan sijaan otan mielummin askeleen uuteen suuntaan. Uuden [pelisarjan] kehitys on jo alkanut.”

Miyazaki totesi myös, että Demon’s Soulsin jatko-osaa tai uusintaversiota ei ole tulossa, koska FROM Software ”tekee mielummin uusia asioita”. Niinpä toistaiseksi näyttää siltä, että Dark Souls 3:n DLC-pakettien jälkeen on aika sanoa hyvästit erinomaiselle ja synkälle pelisarjalle.

Lähde: NeoGAF