Hups, EA jakoi vahingossa tuhansia ilmaisia pelejä

15.10.2012 13:00 | Jukka O. Kauppinen

EA onnistui hiukkasen mokaamaan viikonlopun aikana Origin-pelikaupassaan. . Pelaajille näet lähetettiin latauskoodeja kiitoksena johonkin kyselyyn vastaamisesta. Koodilla pelaajat pystyivät lataamaan haluamansa pelin ilmaiseksi Originista.

Koodi kuitenkin osoittautui hieman tarkoitettua käyttökelpoisemmaksi. Se ei näet ollut sen enempää käyttäjäkohtainen kuin kertakäyttöinenkään. Samalla koodilla pystyi lataamaan niin monta peliä kuin halusi, ja sitä levitettiinkin netissä kulovalkean tavoin.

Ripeimmät ja ahneimmat latailivatkin Originista pelejä kymmenittäin.

Mutta luvassa on kuitenkin pitkä itku lyhyestä ilosta. EA poisti koodin käytöstä väärinkäytökset huomattuaan ja tutkii seuraavaksi ketkä käyttivätkään koodia luvattomasti. Moni ahnelikko tuleekin luultavasti saamaan vähintään virtuaalista piiskaa, enkä ihmettelisi jos törkeimpien Origin-tilitkin suljettaisiin.

Luonnollisesti koodia luvattomasti hyödyntäneet ovat tästä jo nyt kauhuissaan, sillä ”eihän se nyt MINUN vikani ollut, jos EA mokasi. Ei EA:n pitäisi olla tästä vihainen ja on heidän oma syynsä, etteivät he korjanneet bugiaan tätä nopeammin.”

Toki näin. EA:n vika, ei minun. Ja jos joku jättää autonsa oven auki ja avaimet virtalukkoon, niin sehän tarkoittaa että kuka tahansa saa käyttää autoa. Kyllähän näissä asioissa voi vähän tervettä järkeäänkin käyttää.

Nettihaaskalintujen mekastusta alla olevassa foorumilinkissä.

Lisätietoja: Free 20$ in Origin Code!

Lisää aiheesta

EA: hardcore-pelaajat vastustelevat Originia

EA pyörsi sanansa: riistoalennukset tulivat sittenkin Originiin

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

Felix hyppäsi 39 kilometristä – mutta miten korkealta assassiini osuu heinäkasaan?

LotRO-kehittäjä oikeuteen tyhmän patentin vuoksi

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Keskustelu

@2, veikkaan että tällä toimintatavalla saavat enemmän tuottoa verrattuna että ottaisivat pelit pois. Suuri osa käyttäjistä kuitenkin arvostaa tuollaista elettä ja antavat tukea sen puolesta.
Jos taas pelit kumottaisiin pois, niin olen varma että tasan 0% ladanneista tulisi näitä pelejä ostamaan.

Jaha, Domen toimitus ottaa uutisessa näköjään kantaa siihen väitteeseen, että digitaalinen data ei ole verrattavissa oikeaan esineeseen. Kauppinen voisi vähän selventää, väittääkö hän että jokainen ladattu peli oli menetys EA:lle ja pelinkehittäjille. Jos vaikka jatkossa jätetään nämä Teoston propaganda mainokset pois uutisista.

Olisi kannattanut laittaa liikkeelle koodi siten, että yksi peli per tili, mutta muuten olisi ”bugi”, joka tekisi koodista ei-käyttäjäkohtaisen. Näin saisivat lisää käyttäjiä tuohon kuppaseen pelijärjestelmäänsä.

Mitäs pelaamisen arvoista tuollaisella $20:lla sitten Originista mahtoikaan saada?

Paha mennä sanomaan. Voihan sekin tietty olla mahdollista, että EA halusi tällä tempauksella saada uusia Origin käyttäjiä. Jos olisin itse tämän huomannut, niin kyllä sitä kaikesta Origin-vastaisuudestani huolimatta olis voinut tulla rekisteröityä ^^

Jaa-a ehkäpä EA vaan ”vahingossa” jakoi nämä koodit jotta EA:sta pidettäisiin enemmän kaiken Origin p*skan jälkeen.
Tai sitten ei.
En tiedä

Se kuka tosta kömmähdyksestä on EA:lla vastuussa voi saada vähän noottia. ;-)

Oho o.O Harmi siis että koodi ei mulla toiminu kun yhteen peliin :D

EA:n foorumeilla on myös virallinen vastaus asiaan.

Hi everyone,

The coupon code is now expired; we’ll honor all sales made with the coupon code over the weekend and hope fans enjoy their games.

Thanks,
Sam ”QforQ” Houston

Joten ei tarvitse huolehtia.

Yksi peli tuli poimittua vaan. Toivon mukaan ei siitä rupee EA rankaisemaan vaan niitä ketkä vei kymmeniä pelejä.

Muropaketin uusimmat