Uusimmat

Hurja väite: Kolme henkilöä pelasi yhdessä Tetrissä – Telepatian voimin

10.10.2018 17:52 Muropaketin toimitus

Tieteellisessä kokeessa on onnistuttu yhdistämään kolmen henkilön aivot, jotta nämä pystyivät pelaamaan yhdessä Tetristä käyttämällä telepatiaa.

Tetriksen moninpeli on saatu aiempaa jännittävämmäksi, kiitos Seattlen ylipiston kokeen. Siinä kolme henkilöä pelasi yhdessä Tetristä – telepatiaa käyttäen. Pelaajilla oli yllään aivoaaltoja lukevat päähineet, jotka mahdollistivat usean henkilön suoran aivoyhteyden, kertoo Rockpapershotgun-sivusto.

Kokeessa kaksi pelaajaa välittivät Tetris-pelin tapahtumat kolmannelle, joka kykeni ainoastaan näkemään mitä Tetris-palikalle oikein tehtiin. Tetristä pelattiin todella hitaasti, ja kyseessä onkin vasta kyseisen teknologian alkuaskeleet.

Telepaattinen kommunikointi oli yksisuuntaista ja viestintä oli hyvin alkeellista: pelaajat kykenivät lähettämään toisilleen ainoastaan kyllä ja ei viestejä. Nämä saatiin aikaiseksi keskittymällä kahteen erilaiseen vilkkuvaan valoon. Valot olivat sellaisten monitorien yllä joissa luki joko kyllä tai ei.

Jos viestiä lähettävä keskittyi kyllä-valoon, välittyi viesti vastaanottajalle niin, että tämän silmässä näkyi välähdys.

Kokeesta kiinnostuneet löytävät sen kokonaisuudessaan täältä.