Hurmoshenkistä HD-remasterointia: God of War Collection II

13.09.2011 19:30 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tykkää kovasti God of War -peleistä. Hyvin, hyvin kovasti. Mutta ei toki kritiikittömästi. Kuten God of War Collection Volume II:n arvostelusta voi päätellä.

Kokoelman peleistä Chains of Olympus oli minulle aiemminkin tuttu, Ghost of Sparta taas ei. Aikanaan Chains of Olympuksessa PSP:n vajavaisiin kontrolleihin hajonneena otin ilomielin vastaan sen uutisen, että pelit hyödyntävät PlayStation 3:n mukanaan tuomaa toista analogitikkua väistelyyn. Koska kameraa ei käännetä mihinkään, vaan se seuraa raiteilla Kratoksen perässä, oikean analogitikun veivaus pistää Kratoksen hyppimään ja pyörimään pitkin lattiaa.

Tämä uudistus tuntuu paperilla pieneltä, mutta on oikeasti valtava. PSP:llähän väistelyt tehtiin olkapäänapin ja analoginypykän yhdistelmällä, enkä voinut sietää ratkaisua. Nyt pelaaminen siis sujuu entistä mukavammin.

Entäs sisältö? No, se on PSP-tasoa. God of War III nosti pelisarjan rimaa niin mielettömästi, että varsinkin Chains of Olympus tuntuu todella pliisulta paketilta. Spektaakkeli on touhusta kaukana ja peli näyttää vain korkeammalla resoluutiolla pyörivältä PSP-peliltä, eli ei juuri kummoiseltakaan.

Sisältökin oli jo kolme vuotta sitten vähän kulunutta, sillä peli tuntui – ja tuntuu – God of War II:n lisälevyltä.

Lue koko arvostelu: God of War Collection Volume II (PS3)

Lisää aiheesta

God of War III (PS3)

God of War II (PS2)

God of War (PS2)

God of War: Chains of Olympus (PSP)

God of War: Ghost of Sparta (PSP)

Lue myös

Garbage Truck Simulator 2011 (PC)

Resistance 3 (PS3)

Warhammer 40K: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360)

Zombie Driver (PC)