Uusimmat

Hyvä padi PC:llä ja PS3:lla pelaavalle? No, halpa ainakin, tosin ei ehkä niin hyvä

19.11.2013 09:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila laittoi padit riviin ja formulat baanalle. Miten pelaaminen sujui Fernando Alonson nimeä ja värejä kantavalla peliohjaimella?

Tattien sijoittelu seuraa PlayStation 3 -ohjaimesta tuttua linjaa. Erikoisuutena kuori on tattien juuresta auki niin, että tattien mekanismi jää näkyville. Tyylikästä siihen saakka, kun tahmakäpälä sössii leivänmuruja koneiston väliin. Sitten ei naurata ketään, ainakaan tarkkaa ohjaustuntumaa hakevaa.

Niin kauan, kun laitteensa saa pidettyä puhtaana, tattien tuntuma pysyy miellyttävänä. Tattien painaminen tosin on tarpeettoman jäykkää. Ongelmiin törmätään sen sijaan ristiohjaimen kohdalla. Se nimittäin on suorastaan hämmentävän löperö rimpula.

Selitystä kehnolle ristiohjaimelle voi hakea sen ympärille viritetystä optisesta lisäohjaimesta. Ristiohjaimen ympärillä pyörivä rengas lupaa ylittämätöntä tarkkuutta yhdelle ohjausakselille mukanaan tuomansa laajan kääntösäteen myötä. Tähän palaamme tarkemmin hieman alempana.

Analogiset liipaisimet edustavat parempaa keskitasoa, vaikka ihan huippusuoritukseen ei ylletäkään. Pleikkarin perusohjaimen liipaisimet jäävät vertailussa toiseksi, mutta moni muu erikoisohjain ajaa Thrustmasterin tarjonnan ohitse heittämällä.

Puskurinappulat ja ohjaimen alle piilotettu ylimääräinen nappulapari sen sijaan tuntuvat halvoilta. Kunnollista naksua on turha odottaa ja painallusten tuntuma heittelehtii klikkauksesta toiseen. Sama vika vaivaa myös peukalonappeja, joskin ei niin vakavalla tasolla.

Lue koko artikkeli: Thrustmaster F1 Wireless Gamepad Alonso Edition – rajatilan padi PC- ja PS3-pelaajalle

Lue myös

DigiExpo 2013 – Playstation 4 vs. Xbox One

Logitech G100s – vaatimaton mutta pätevä peruspelihiiri

Razer Anansi MMO Keyboard – makroja kansalle

The Dark Mod – hei, me hiivitään – seikkailuja alkuperäisen Thief-pelin hengessä

Thrustmaster GPX LightBack Ferrari F1 Edition – värikäs PC/Xbox-padi