Uusimmat

id Software ei perusta episodipohjaisista peleistä

21.02.2007 12:43 Miikka Lehtonen

Episodipohjaiset pelit ovat melkoinen kuuma peruna PC-pelimaailmassa. Pelaajat, pelinkehittäjät ja jälleenmyyjät ovat kaikki kommentoineet asiaa innokkaasti. Nyt myös id Software, yleensä trendien huipulla suhaava studio, heittää oman kolikkonsa hattuun.

GameIndustry.biz-saitin haastatteluun istahtanut id:n businessvastaava Steve Nix ei ole vielä vakuuttunut episodipohjaisista peleistä. ”Emme ole vielä vakuuttuneet mallin mahdollisuuksista. Se suuri kysymys episodipohjaisten pelien ohjelmoinnissa on, keskitätkö vähän aikasi mahtavan pelattavuuden vai mahtavan teknologian hiomiseen. Se on vain todella vaikeaa”, Nix pohti.

Nix ei ole yksin pohdintojensa kanssa. On vaikea olla vakuuttunut bisnesmallin mahdollisuuksista, sillä useista korkean profiilin yrittäjistä huolimatta vain Telltale Games on saanut sen toimimaan. Valven paljon kohutut ja laadukkaat Half-Life 2 -episodit ovat tekemässä ennätyksiä myöhästymisten saralla. Uusimman tiedon mukaan Episode 2 ilmestyy nyt loppuvuonna, noin vuoden myöhässä. Sin Episodes puolestaan kuopattiin yhden episodin jälkeen ja tiimi siirrettiin tekemään kännykkäpelejä.

id Softwaren seuraava peli levitetään joka tapauksessa perinteisesti. Kesällä ilmestyvä Quake Wars kuuluu vuoden odotetuimpien räiskintäpelien joukkoon ja on jo nyt tehnyt vaikutuksen peliä testanneisiin.

Mitä mieltä eDomen lukijat ovat episodipelien mahdollisuuksista? Onko koko idea kuolleena syntynyt kauhistus vai loistava idea, joka ei vain ole vielä löytänyt lopullista muotoaan?

Episodipohjaiset pelit - hitti vai floppi?

Katso tilanne vastaamatta