Uusimmat

Ihan hyvä pelinavaus PS4:llä, mutta näkemys jäi kesken – arvostelussa inFamous: Second Son

03.04.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tykkää olla supersankari. Syystäkin. Onhan se äijä melkoinen Turun frisbeegolfkenttien supermies. Vaan miten homma hoituu, kun dude syöksee sormistaan sähköä?

Tarinan puolesta ollaan siis ehkä menty hieman takapakkia aiempiin peleihin verrattuna, mutta miten on pelattavuuden laita? Pintapuolisesti ainakin vaihtelua on tullut lisää, sillä matkansa aikana Delsin oppii käyttämään alun savu- ja tulivoimiensa ohella myös mielikuvituksellisemmilta kuulostavia neon- ja televisiovoimia, sekä aivan lopuksi vielä betonivoimiakin. Kyllä, betoni.

Kykyjä vaihdellaan simppelisti, mutta välillä rasittavasti. Mitään varsinaista valintamekanismia ei ole, vaan Delsin käyttää sitä voimavalikoimaa, minkä latauspisteestä sattui itseensä mehua imaisemaan: palavasta autosta, neon-valaistusta kyltistä vai telkkarin ruudusta. Rasitus tulee siitä, että aina kaikkia lataustapoja ei ole saatavilla, joten joskus ei voi vain käyttää vaikka neon-kykyjä, vaikka miten haluaisi

Nopeasti käy ilmi, että erot ovat pääasiassa kosmeettisia, sillä kaikki kykyvalikoimat tarjoavat samanlaisia kykyjä pienillä tuunauksilla. Löytyy normaalia hyökkäystä, suurempaa sinkopamahdusta ja liikkumiseen tarkoitettuja voimia. Erojakin on, mutta ne ovat sangen pieniä. Neon-voimien perushyökkäys esimerkiksi hidastaa hieman aikaa tähdättäessä, TV-voimien peruspyssy taas on kuin digitaalinen rynkky. Molemmilla pärjää.

Lue koko arvostelu: inFamous: Second Son (PS4)

Lisää aiheesta

inFamous (PS3) 

Colella on mennyt joskus paremminkin. Normaali työpäivä kuriirina saa ikävän lopun, kun miehen kuljettama paketti paljastuu oudoksi pommiksi, joka räjähtää hänen käsissään. Sähköaalto pyyhkäisee läpi New Yorkin… eikun siis Empire Cityn ja tuhoaa siitä suuren osan. Kuten tällaisissa tilanteissa on tapana, kivitaloja kaatava sähköaalto ei kuitenkaan tapa Colea, vaan muuttaa hänet sähköiseksi supersankariksi.

inFamous 2 (PS3) 

Tarina vie Colen New York –henkisestä Empire Citystä kohti New Orleansia, eikun siis New Maraisia. Aidon Orleansin tavoin myös New Marais on rämeiden keskellä sijaitseva paheiden tyyssija, jossa tulva on muistuttanut ihmisiä siitä, ettei taivaan isä tykkää liiallisesta hedonismista.

Muropaketin uusimmat