”Ihme, ettei kukaan ole pöllinyt Borderlandsia!”

24.07.2012 11:30 Miikka Lehtonen

Aina sanavalmis Randy Pitchford on taas ehtinyt toimittajien eteen kertomaan mielipiteitään. Tällä kertaa mies on hämmentynyt. Hämmentynyt siitä, että kukaan ei ole vielä kopioinut Borderlandsia. Hänen mukaansa kun koko peliala rakentuu kopioinnin varaan.

Nyt ei siis puhuta warettelusta. Sitähän Borderlandsille tehtiin aika urakalla, mutta peli löysi silti yleisönsä sen verran hyvin, että jatko-osa on enää parin kuukauden päässä. Ja kun se ilmestyy, sille löytyy vain yksi verrokki: alkuperäinen Borderlands. Ja se ihmetyttää Pitchfordia.

”On suoranainen hämmästys ja ihme, että olemme julkaisemassa jatko-osan, eikä kukaan ole pöllinyt Borderlandsia. Olemmehan alalla, jossa ihmiset eivät tee mitään muuta kuin varastavat toisiltaan. Kaavahan on siinä kuin tarjottimella. Mutta kukaan ei ole pöllinyt sitä. Se on outoa.”

Niin on. Pelialan meiningistä ja esimerkiksi kiinalaisten copyright-käsityksistä saatiin taas viime viikolla muistutus, kun kiinalainen firma ryhtyi takomaan rahaa iPhone-MMO:llaan… jonka kaikki assetit oli pöllitty muista peleistä, suurimmaksi osaksi Torchlightista. Kiinni jäätyään tyypit yrittivät väittää, että eivät he mitään olleet kopioineet ja sitäpaitsi onhan Torchlightkin Diablo-kopio. Voihan sen niinkin sanoa.

”Ei sillä, että haluaisin kenenkään pöllivän peli-ideaamme, enkä suinkaan yllytä tai haasta ketään keikalle”, Pitchford loppukevensi.

Lähde: CVG

Lue myös

iPad-peli myi vahingossa DLC:tä kissoille

Battlestar Galactica (Lautapeli)

Moon Intern: roolipelaa kuuaseman talkkaria

Ouya-konsolin kehittäjä puhelee ristiin – alkuhype murenee, epäilykset kasvavat