UUSIMMAT

Ihmeiden aika ei ole ohi: Valkyria Chroniclesin PC-versio on erittäin laadukas!

11.11.2014 14:00 | Miikka Lehtonen

Kun Sega ilmoitti yllättäen julkaisevansa PC-käännöksen jokusen vuoden vanhasta Valkyria Chroniclesistaan, moni odotti jo pahinta. Japanilaiset firmat eivät yleensä ole tunnettuja tiukoista PC-versioistaan, varsinkaan kun kyseessä on yllättävältä tuntuva projekti. Mutta toisin kävi.

Valkyria Chronicles oli aikanaan PlayStation 3:lla rautaa. Fiktiiviseen japanilaisversioon Euroopasta sijoittuva peli kertoo oman tarinansa toisesta maailmansodasta magian ja jättimäisten sotakoneiden saattelemana. Tiukkaa taktikointia, kovaa haastetta ja yhdistelmä strategia- ja 3PS-mekaniikkoja. Peli singahti aikanaan suoraan sydämeeni, mutta siitä on jo useita vuosia.

Niinpä kun Sega yllättäen ilmoitti julkaisevansa PC-version pelistä, odotin monen muun tavoin pahinta. Pelkäsin, että tulossa on kankea ja kömpelö paske, joka on lukittu olemattomaan 1280×720-resoluutioon, pyörii 30 FPS:n nopeudella ja tukee ohjainlaitteena jotain satunnaista kilkettä. Miksikö näin? Koska se on ollut trendi Japanista tulevien PC-käännösten kanssa. Mutta toisin kävi. Muun muassa Dark Soulsien karmeita PC-versioita korjaillut Durante on nimittäin tutustunut peliin ja kertonut PC Gamer -lehdelle sen laadusta. Ja sitähän riittää.

Yllättyisittekö, jos kertoisin, että Valkyria Chronicles tukee vapaasti 16:9-kuvasuhteen resoluutioita älyttömiin seiskalla alkaviin saakka? Tai että sen FPS-rajoittimen saa säätää itse? Tai että versio on optimoitu erittäin hyvin, tukee kustomoitavia kontrolleja ja kaikkea muuta sitä, mitä PC-versiolta odotetaan? Koska minä ainakin yllätyn!

Näiden uutisten myötä Valkyria Chronicles singahtikin sitten meikäläisen toivelistalle.

Lähde: PC Gamer

Keskustelu

Näin neljän tunnin pohjalta tykkään kovasti, eikä muuta valittamista kuin autosaven puute. Suosittelen, tulee Hogs of War mieleen, joskin skillshotit näyttäisivät puuttuvan.

Duranteen luotan sen verran, että ehkä tämän tällä peruja uskaltaa ostaa jo näin julkaisupäivänä. Onhan nuo Steamin käännöspoliisitkin tosin olleet ahkerina Steam-arvostelujen muodossa ja yläpeukkua näyttäisivät sielläkin tarjoavan.

No johan on. Pitänee harkita scouttien lähettämistä varmaan kuolemaan toistekin.

Muropaketin uusimmat