Illusionissa mietittiin pelejä ja pelialaa

23.07.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila vieraili Illusion-seminaarissa kuuntelemassa niin kotimaisen kuin ulkomaisen pelialan kuulumisia. Ja jännäähän siellä oli!

Yksi viime vuoden Illusion-seminaarin kohokohdista oli pelijournalistiveteraani Ste Curranin esitys pelialan kuolemasta. Ste on mukana tälläkin kertaa. Nyt mies puhuu omasta henkilöhistoriastaan ja ennen kaikkea siitä, mikä sai hänen äitinsä, intohimoisen pelaajan, hylkäämään pelaamisen ensin kokonaan ja sittemmin palaamaan takaisin harrastuksen pariin.

Puhe linkittyy hyvin viimevuotiseen. Jälleen kyse on lopulta pelaamisen monimuotoisuudesta, tylsästä keskitiestä ja samanaikaisesti kiinnostavista äärialueista. Se, mitä myydään massoille ei useinkaan riitä pitämään vihkiytyneiden harrastajien kiinnostusta yllä yhtä pitkään. Avain uudistumiseen ja kehittymiseen on kokonaisuuksien ymmärtämisessä.

Yksi asia on selvää alusta saakka. Ste Curren osaa puhua ja rakentaa esityksensä niin, että yleisön huomio tulee vangituksi koko esityksen ajaksi. Henkilökohtaisen osuuden jälkeen mies päättää puheensa muutamaan tärkeään pelisuunnittelullisen ajatukseen. Ajattele pelisi ideaa, älä lankea stereotypioihin, ymmärrä, että erilaiset tarinat toimivat eri tavoin eri medioissa ja ymmärrä, että pelin kontrollit ovat aina lopulta este pelaajan ja todellisen pelikokemuksen välillä.

Curranin puheen jälkeen onkin aika juhlia päivänsankaria. Ilari Kuittisen luotsaama Housemarque täyttää nimittäin tänä vuonna huimat 20 vuotta. Tapahtumaa juhlistetaan Kuittisen ja yrityksessä markkinointipuolella toimivan Mikael Haverin yhteisellä katsauksella legendaarisen peliyrityksen historiaan.

Lue koko artikkeli: Illusion 2015 tiivisti monta puolta pelialasta yhteen päivään

Lisää aiheesta

Illusion 2014 – Rokkia, aurinkoa ja videopelejä 

Illusion – mobiilimarkkina on kovaa bisnestä (päivä 2) 

Illusion – pelimusiikin profiilinkohotusta (päivä 1) 

Muropaketin uusimmat