Illuusio-seminaari kerää peliammattilaiset Joensuuhun

28.06.2012 19:00 | Juho Anttila

Kuten tältäkin sivustolta on saanut lukea, pelialaa pusketaan kovaa vauhtia eteenpäin Pohjois-Karjalassa. Jatkumona tälle alan ammattilaiset kokoontuvat heinäkuun toisena viikonloppuna, Ilosaarirockin aikaan Joensuuhun Illuusio-seminaariin ruotimaan kuuman alan nykytilaa.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana tarkastellaan kovaa vauhtia kasvavan alan mahdollisuuksia ja sudenkuoppia muun muassa paneelikeskustelun muodossa. Paneelissa pohditaan alihankintaa pelialalla, ulkopuolisen rahoituksen saatavuutta ja roolia sekä paikallisen tuen merkitystä yritysten pärjäämiselle.

Seminaarin anti ei toki rajoitu pelkkään paneelikeskusteluun, vaan paikalle on kutsuttu useita alan vaikuttajia puhumaan mitä erilaisimmista aiheista. Ehkä tunnetuin nimi on Ari Pulkkinen, maailman tällä hetkellä kuunnelluin säveltäjä. Syy tähän ennätykseen on tietenkin Angry Birds -peli, mutta mies muistetaan ehkä jopa paremmin Trine-pelien upeasta audiototeutuksesta.

Muina puhujina kuullaan Housemarquen Ilari Kuittista, joka käy läpi edustamansa yrityksen yli 15-vuotista uraa ja pitkän matkan aikana koettuja onnistumisia ja vastoinkäymisiä. Neogamesin Koopee Hiltunen puhuu suomalaisen peliteollisuuden nykytilasta, kun taas Kari Korhonen Tekesistä kertoo, miten pelialaa pyritään Suomessa tukemaan. Paikallista väriä edustaa puolestaan yrityshautomoguru Veikko Miettinen, jolla on mielenkiintoista kerrottavaa Pohjois-Karjalan kehittyvistä yhteistyökuvioista.

Virallisemman ohjelman lisäksi seminaari tarjoaa paikallisille pelistudioille ja startup-yrityksille oivan mahdollisuuden verkostoitua ja hakea yhä uusia yhteistyömahdollisuuksia. Saattaapa paikalla törmätä myös Domen edustajaan, joten tarkempaa raporttia tapahtuman sisällöstä on lupa odottaa myöhemmin.

https://www.facebook.com/pages/Illuusio/326640154080353

Lue myös

Pikkuhousut vilkkuvat, mutta onko pelistä mihinkään? Lollipop Chainsaw arvostelussa!

Odotettu päivä koitti vihdoin: Meet the Pyro!

Turtle Beach XP 400 – hyvät kuulokkeet

Dwarf Fortress – iloiset kääpiöt uppoavassa vuoristoluolassaan

Muropaketin uusimmat